Blogg för Böleknabbens N-kull

20120707

Nu går det undan, min lilla valpflock krymper i snabb takt. Lillan (som numera heter Tuva) flyttade igårkväll. Jag har fått rapport och både hemresan och natten har gått bra i hennes nya hem. Nova och Nimbus har flyttat idag så nu har jag bara Tjo-Tjo och Nittra hemma. Tjo-Tjo flyttar imorgon- vilken tur att Nittra blir kvar så det inte blir så ekande tomt här hemma. Just nu pågår valpsäkring av tomten och huset, det kommer nog att ta ett tag innan det är helt klart =) Man blir förslappad när man har vuxna och snälla hundar hemma =)

Idag har jag börjat att göra N kullens egna sidor - jag vill gärna ha bilder på de små så jag kan uppdatera den ofta!

20120705

Igår blev alla valparna badade, fönade, borstade och fick klorna klippta. Jag vaccinerade även valparna samt id-märkte dem med chip. Idag har de blivit besiktade av min kollega Fredrik och alla valparna blev godkända =) Kan väl erkänna att de redan gått igenom en "förbesiktning" av mig för några dagar sedan så de är ordentligt undersökta mina små =) Lilla Nimbus har haft kulorna på plats sedan 6 v ålder!

Nu har jag gjort iordning deras små ryggsäckar som innehåller en massa information, stamtavla, besiktningsintyg, köpekontrakt, foder för första tiden mm så nu är de redo att flytta mina små. Frågan är om jag är redo att de flyttar??  Det ska ju kännas när de flyttar annars kanske man ska lägga av att vara uppfödare =) Valpköparna verkar toppen och ett är säkert- dessa valpar är efterlängtade i sina nya hem!

Bilder 20120629

Böleknabbens Nova från Norr

Tik 1

Böleknabbens Nova från Norr

Tik 1

Böleknabbens Nova från Norr

Tik 1

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Tik 2

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Tik 2

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Tik 2

Böleknabbens Näpna Nilla

Tik 3 "Lillan"

Böleknabbens Näpna Nilla

Lillan

Böleknabbens Näpna Nilla

Lillan

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Tik 4 "Proppen"

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Proppen

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Proppen

Böleknabbens Nimbus Jr

Böleknabbens Nimbus Jr

Bilder 20120621

Tik 1

Tik 1

Tik 2

Tik 2

 

Tik 3 "Lillan"

Tik 3 "Lillan"

Busig och liten med ett öra uppe redan

Tik 4 "Proppen"

Tik 4 "Proppen"

Nimbus Jr

Bilder 20120615

Valparna 5 veckor och 1 dag gamla. Söta och vilda som få =) Jag börjar undra om jag någon gång ska lyckas få bilder som visar hur de verkligen ser ut. Tack mamma för hjälpen idag! Idag är det dags för andra avmaskningen med welpan.

Tik 1

Tik 1

Tik 1

Tik 2

Tik 2

Tik 3 "Lillan"

Sötnos med öronen som börjat ställa sig =)

Tik 3 "Lillan"

Tik 4 "Proppen"

Tik 4 "Proppen"

Nimbus Jr

Nimbus Jr

Bilder 20120610

Tik 2 och Tik 1 sover gott efter bus

Bus är kul! Puppi håller koll utanför hagen =)

Lillan brottar ned storasyster

Bus i hagen, tack matte för poolen du instalerat år oss =)

Proppen och leksaken

Bilder 20120609

Solen skiner och gänget har varit ute några timmar =)

Från vänster: Lillan, Tik 1, Proppen samt tik 4

Nimnus Jr har precis sprungit ut bild

Nimbus Jr i blått halsband

 

Proppen med leksaken, tik 1 skymtar bakom tik 2

Bilder 20120607, 4 veckor gamla

Det är inte lätt att fota vilda valpar inomhus i dåligt ljus men hade inte så stort val då regnet öser ned sedan en vecka tillbaka. Bjuder på några bilder av de små =)

Lillan och Nimbus Jr var vildas och fastnade knappt på bild =)

Tik 1

Tik 2

Tik 3 "Lillan"

Tik 4 "Proppen"

Nimbus Jr

 

Lillan och den STORA bollen =)

20120607

Idag är valparna 4 v gamla och nu är de registrerade i SKK. Deras officiell namn är:

Böleknabbens Nimbus Jr

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Böleknabbens Näpna Nilla

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Böleknabbens Nova Från Norr

Jag har även beställ deras valppaket från Royal Canin och igår vägde jag de "små". Alla utom Lillan är betydligt större än förra kullen vid samma ålder. Lillan väger exakt lika som M kullen gjorde vid 4 v.

Tik 1 och 2 vägde 2,5 kg

Lillan 1,7 kg

Proppen och Nimbus 2,4 kg.

Ikväll kommer min snälla mamma och hjälper mig att ta 4 v bilder på mina små lakristroll. Hoppas att det går bättre än förra veckan =)

Nyfikna Tjo-Tjo kommer att flytta till Ö-vik medan de övriga stannar i Piteå/Luleå. Nittra stannar på kenneln. Det är dock inte bestämt vilken av tjejerna som kommer att ha vilket namn- de måste bli lite större först. Alla valparna är så jämna och fina att jag har svårt att ha någon favorit ännu.

Jag har även bokat tid för besiktning, vaccinering och chip-märkning så 7/7 är första dagen de små är redo at flytta hemmifrån

Bilder 20120601

Idag är valparna 22 dagar gamla och jag har försökt att ta enskilda kort. Haha! Det gick sisådär.. trötta och ej medgörliga valpar men med hjälp av Sara lyckades vi ta några kort i alla fall. Bjuder på dem nedan. 4 v bilderna kommer föhoppningsvid bli bättre =)

Tik 1

Tik 1

Tik 2

Tik 2

Tik 3 "Lillan" med mat i pälsen =)

Tik 3 "Lillan"

Tik 4 "Proppen"

Hanen Nimbus Jr

Nimbus Jr

Bilder 20120527

Sötnosarna!

Var är nu ingången till vårt vindskydd???

Hela gänget

'

Spännande att vara ute för första gången

Gott!

Lunch i det fria för första gången var uppskattat

20120527

Idag är valparna 17 dagar och de är redan iktigt stadiga på sina ben, Lillan kryper mest men jag tror att det beror mycket på att hon har blivit lite tjock =) Hon berhöver ingen mer VIP behandling vid spenarna längre! Idag är det söndag och nästan +20 grader i skuggan. Valparna har fått vara ute en stund i hagen medan renbäddningen gjordes, de äter nu köttfärs med god aptit en gång dagligen vilket känns bra så de inte suger ur Puppi helt och hållet. Jag har dygnet-runt-jour i helgen men just nu är det lugnt så jag har hunnit hem en stund. Valparna fick dia Puppi utomhus för första gången, nu ligger Puppi och Unni i skuggan och tuggar på sina ben. Till veckan kommer valparna att flytta ned till nerdervåningen på dagarna för att vara med oss mer och vänja sig vid vardagens alla ljud och intryck. Bjuder på några bilder från idag. Pga jouren blir det individuella bilder och kloklippning imorgon em eller å¨tisdag då jag är ledig. Sommaren har äntligen kommit!

20120521

Nu har valparna börjat att öppna ögonen, små små springor syns så snart har de nog öppnat dem helt och hållet. Valparna är pigga och försöker att gå i lådan med varierande resultat. Alla är tjocka och goa precis som valpar ska vara =)

Middagsdags i lådan

Det börjar bli trångt vid matbordet =)

Det är jobbigt att bli tvättad av mamma Puppi

 

20120520

Idag är valparna 10 dygn gamla och växer och utvecklas som de ska. De kryper i lådan och försöker att stå på vimgliga bakben. De hörs små morr och voff från lådan då de drömmer =) Snart kommer de att öppna ögonen och till veckan ska de avmaskas med Welpan för första gången. De är ett gäng kraftiga valpar även om Lillan (tik 3) är mindre så har alla minst dubblat sin födslovikt till idag. Tik 1 och 2 väger båda över 1 kg! Snart är det dags för dem att prova på lite köttfärs - jag tror att det kommer att uppskattas för matvrak är de alla fem =) Bjuder på några bilder från valplådan som jag tog idag då min lillasyster Ida var och hälsade på.

Valpköparna är inbokade för besök, dessa valpar är verkligen efterlängtade =)

Nu har jag varit helledig i 2 v och imorgon börjar jag om att jobba igen- det kommer att bli tufft att vara ifrån de små på dagarna men jag kan ju alltid pussa på dem på morgonen och hela kvällen.

 

Puppycamen är hur bra som helst - full koll på vad som händer i valplådan

Skönt att sova =)

Sötnos!

Tik 1 mätt och trött =)

Tik 1 och tik 2 idag

20120517

Här kommer en presentation av de små:

Tik 1

Tik2

Tik 3 "Lillan"

Tik 4 "Proppen"

Hanen Nimus Jr

Blandade bilder

Spridda skurar med välmående valpar

Sladden på väggen hör till PuppyCamen som är ovärdelig

för matte som vill veta vad som händer i lådan

Skönt att ligga nära när man ligger utanför värmefilten

Trött sötnos =)

Hela syskonskaran som väntar på att matte ska bädda rent i lådan

20120517

Nu har valparna blivit en veka gamla. De är verkligen ett gäng med härliga valpar =) Idag har jag klippt klorna på dem för första gången - det var inte det lättaste, dess små har redan mycket bestämda åsikter! Mammavar här idag och försökte hjälpa mig att ta enskilda bilder på de små, kvalitén blev inte så bra då mina fotomodeller inte alls ville vara stilla ens en sekund. Bjuder på bilderna ändå så får ni se hur de ser ut våra små sötnosar. Som det verkar just nu kommer alla valpar att stanna i övre och nedre norra distrikten vilket jag tycker är jättekul! Då både Puppi och Izor är fria från prcd-PRA slipper de små blodprovstagningen då alla redan är hereditärt fria från anlaget. Bjuder på lite fler bilder ovan

Syskonkärlek

Välmående valpar

Liten och SÖT =)

20120515

Valparna växer och frodas, Lillan har varit lite slöare än tidigare men med extra hjälp att få ha sin spene i fred så ökar hon bra i vikt. De övriga 4 är mycket rörliga och HUNGRIGA valpar. Hela valplådan kokar då det är dags att äta. Stackars Puppis spenar och nyopererade mage! Hon är en tålig tjej =)

Bjuder på lite bilder ovan.

Puppi med sina mirakel - en stolt mor

Första dagen i livet

20110510

Tidigt i morse (vid 3-tiden) kom så äntligen valparna till världen. Puppis öppningsstadium var långt men normalt men sedan hände något, allt stannade av och Puppi som tidigare varit lugn och bäddat blev nu orolig och flåsig. Magkänslan sa att något var fel så jag ringde min vän Sara som jobbar som djursjukvårdare på kliniken och undrade om hon ville komma in och jobba lite mitt i natten. Hon är helt underbar och sa enkelt-" jag ska bara klä på mig så syns vi om några minuter". Tack Sara du är bara bäst! Väl på kliniken så uppdagades problemet - första valpen hade lagt sig på tvären och stoppade effektivt upp hela förlossningen. Valpen låg i corpus (livmoderkroppen) så jag kunde inte lägerätta valpen. Vi tog beslut om ett akut kejsarsnitt då jag inte vill riskera Puppi eller valparna. Operationen gick bra och 5 valpar kom till världen. 4 tikar och 1 hane - samtliga med vita tecken. Efter operationen var Puppi trött med skötte ändå om sina små som snabbt diade. Första natten (eller egentligen var kl nu 5 på morgonen) sov jag i valplådan med Puppi och valpar, tur att jag har en stor valplåda =) Jag var rädd att Puppi skulle råkas ligga ihjäl någon av de små pga morfinruset men jag hade inte behövt vara orolig. Puppi hade inga sporrar då hon föddes och även i denna kull föddes det 2 st helt utan baksporrar.

En liten presentation av våra små mirakel:

Tik 1: En stor tjej med vitt på bröstet och lite längst ut på svnstippen. Vikt 470g

Tik 2: En tjej med vitt på bröstet. Vikt 450

Tik 3: "Lillan"- Liten söt tjej med vitt på bröstet. Vikt 350g

Tik 4: "Proppen" -  Stor  tjej med en liten vit fläck på bröstet. Vikt 420g

Hanen: "Nimbus Jr" - söt kille med vitt på bröstet. Vikt 410g