Nyheter och uppdateringar 2007 samt 2006

 

God Jul och Gott Nytt År önskar vi på Böleknabbens Kennel!

Unni och Nimbus på morgonpromenad 30 dec-07

30 December 2007

Har haft lite mer ledig tid nu och har gjort lite uppdateringar på hemsidan. Har bl a uppdaterat höftledsresultat och Prcd-PRA resultat på Nimbus avkommor samt redigerat lite på infon om våra hundar. I skrivande stund väntar vi på 2 höftledsresultat, Anthrazits xtra Prima och Xcellent- håller tummarna på bra resultat. Vi planerar även att köpa in en till tik till kenneln, vi får se om planerna går i lås ;o)

 

29 December 2007

Nu har julen passerat och snart ska det nya året ringas in. 2007 har flygit förbi i en rasande takt. Jag har nu varit hemma i Lillpite drygt 1 v - det har varit så skönt att vara ledig från skola och tentaplugg. Hundarna håller på att bygga upp en fin päls nu och myser ute på gården. Ser fram emot nyårsafton då hela familjen ska vara hemma, ingen av hundarna är smällrädda utan både Nimbus och Unni brukar stå och titta ut på raketerna genom fönstret.

Vill passa på att önska alla lapphundsvänner en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

6 December 2007

 

3 November 2007

Idag ligger snön vit över Lillpite, hundarna har sprungit runt som tokiga och hälsat vintern välkommen. Både Unni och Nimbus är tunnpälsade så jag hoppas att de hinner bygga på lite päls innan den riktiga vinterkylan kommer. Har nu spenderat helgen hemma och bara haft det skönt. Tänk va´lycklig man kan bli av en helg tillsammans med Pieter :o)

Ska inte ställa ut nån hund (skulle vara lite svårt då båda är här hemma) på HUND 2007 men funderar på att åka dit och titta iaf. Annars inget nytt på hundfronten.

7 Oktober 2007

Nu har jag spenderat en underbar helg hemma i Lillpite, tiden går så snabbt när man har roligt. Ikväll måste jag åka söderut igen utan lilla Unni- hur ska jag klara mig? Kommer inte ihåg sist jag var helt utan hund. Får försöka tänka på hur bra Nimbus och Unni har det här hemma när jag är borta hela dagarna med ambulansen eller på grisresor. Både Nimbus och Unni är nu helt nakna så förhoppningsvis kommer kylan här uppe att bygga en fin vinterpäls på de båda ;o)

 

Beatrice borstar igenom Nimbus och klipper klor hemma i Lillpite!

29 September 2007

Idag är det Lördag och man blir påmind om hur avlångt Sverige egentligen är när man känner saknaden efter sina kära och längtar hem. Vad skulle man göra utan telefon, kamera, internet när familjen som man har är 80 mil bort? Här i Uppsala regnar det idag och blåser men hemma i Piteå är det en underbar höstdag och gull Bea har varit ute på gården bland färgglada löv och borstat igenom Nimbus päls ordentligt igen. Hon är världens underbaraste "Dotter". Hopppas Nimbus nu slutar att fälla päls snart så han slipper frysa i vinter! :-) 5 dagar kvar till hemresa! ;o)

  

Beatrice och Joachim i Kalamark          

                         

17 September 2007

Nu är jag igång med mitt femte år och allt har dragit igång med en rivstart som vanligt på denna utbildning och första tentan är redan imorgon men det ska gå bra som vanligt. I början på Oktober flyger jag och Unni hem till Piteå igen för ett par dagar hemma men samtidigt lämnar jag Unni hemma i Lillpite eftersom jag ska ned till skara för en veckas utbildning på slakteri. Det är annars en fin höst här nere i Uppsala och det är njutbara promenader. ;o)Vi funderar ännu på att ta in ytterligare en ras i vår kennel men har inte riktigt bestämt vilken ras eller från vilken uppfödare.

Ninbus och Unni spanar från bron

 

12 Augusti 2007

Har varit dåligt med uppdateringar senaste tidem- har jobbat alldeles för mycket - men kul är det! Hundarna njuter av att ligga ute hela dagarna och hålla koll på grannarna. Tycker så synd om Unni som snart ska åka ned till Uppsala med mig, hon kommer verkligen att sakna friheten hon har här hemma. Igår köpte vi Jeppe-grindar till Volvon som Pieter har installerat idag. Blev jättebra! Unni och Nimbus fäller för fullt nu så i veckan blir det att kamma ur dem allt som går för att sedan bada dem. Hur mycket vi än städar här hemma så virvlar det ändå upp en massa svarta hår. Men det är sånt man får ta när man har lapphundar i fällning ;o) Har uppdaterat med lite nya bilder.

23 Juli 2007

Vilken härlig semester vi har haft hela familjen. Vädret har varit övervägande bra och jag, Pieter och hundarna har varit ute på en långprommis varje dag. Det är så härligt att kunna ha hundarna lösa utan att måsta tänka på att träffa andra hundar eller människor samt det bästa av allt - vi har inga fästingar här uppe ;o) Nimbus fäller för fullt så det blir inga utställningar på ett tag nu. Idag har vi haft besök av Andreas, Sofia och deras lilla valp Zeus. Han är en dogo canario valp på ca 11 v. Han och Unni har busat som tokar på gården. Det är så skönt att ha hela gården inhägnad så hundarna kan busat utan att man ska vara rädd för bilar mm. Vi har länge funderat på att utöka vår kennel med ytterligare en ras och dogo canario är en ras som vi båda fastnat för. Vi får se, om allt går som vi önskar så kommer en tik till vår kennel i slutet av året.

Jag har uppdaterat med lite nya bilder under familjen på barnen och hundarna samt några bilder på Zeus under blandat.

Unni - söt som socker!

14 Juli 2007

Nu har jag 2 v ledighet, så härligt! Ska bara vara hemma och mysa med familjen och hundarna. Längtar efter att påta i trädgården och fixa hemma. Har man ett hus så blir man aldrig helt färdig. Önskar er en skön sommar. Ska uppdatera sidan med lite nya bilder som jag tagit.

8 Juli 2007

SLK´s utställning i Munksund. Även idag blev Nimbus 2:a bästa hane, denna dag slagen av en släkting nämligen den stilige hanen A-Norr. Unni visade sig bättre denna dag och fick ett till CK med bra kritik. En härlig lapphundsdag helt enkelt!

7 Juli 2007

SKK int utställning i Sjulnäs. Nimbus blev 2:a bästa hane med R-CACIB, är jättenöjd med denna placering - konkuransen var stenhård. Det är en fröjd att se så många fina SLH på ett och samma ställe. Lilla Unni fick CK med en mycket bra kritik, min lilla tjej har verkligen överraskat mig! Vi måste dock jobba på att springa fint i ringen, Unni vill gärna hoppa jämnfota fram ;o)

 

Unni sitter på "ljugarbänken" hemma i Lillpite

23 Juni 2007

Midsommarafton spenderade jag och Pieter hemma hos Ola och Maria på Skogssamens Kennel. God mat, trevligt sällskap och lapphundssnack hela kvällen. Igår började blodprovsvaren från Optigen komma in och tyvärr är Unnis pappa affected vilket betyder att min lilla tjej också kommer att utveckla PRA. Nu är mina hundar i första hand familjemedlemar men det är ändå tråkigt att inte kunna ta en kull efter henne. Jag hoppas att sjukdomen aldrig bryter ut eller att den kommer när hon har blivit gammal och grå. Det är bara att börja leta efter en tikvalp som kan vara intressant att köpa in - vet av erfarenhet att det kan ta ett bra tag ;o)

Har fått PM:et till SLK´s utställning i Munksund, hela 37 vuxna SLH! Jättekul!

Önskar er alla en trevlig sommar!

18 Juni 2007

Idag har jag fått ett glädjande besked. Samtliga valpar i Nimbus första kull är bara anlagsbärare av PRA! Cahppes Zelma var fri!! Jag är så glad ska ni tro! Hoppas nu på fria höfter på de som ej hunnit röntgas.

Idag har jag jobbat min allra första dag som veterinär- jättekul men nu är jag trött, blir en tidig kväll.

14 Juni 2007

Nu har jag varit hemma i Lillpite i snart 2 veckor. Helt underbart! Vi har haft fullt upp hela familjen med att pyssla på gården och hitta på saker ute i naturen. 6/6 åkte vi och hundarna båt ut till en stuga och grillade och njöt av det undebara vädret. Kort därifrån ser ni här ovan. Jag klarade alla tentorna och börjar mitt veterinärvikariat på måndag. Ska bli så spännande! Ska passa på att njuta nu av de sista dagarnas ledighet innan allvaret börjar ;o)

Har uppdaterat med lite bilder på hemsidan, familjen, hundar blandat och övriga.

11 Juni 2007

Idag har vi tagit blodprover på 12 lapphundar och skickat dem till Optigen för DNA analys. Vi håller tummar, tår och tassar på så bra resultat som möjligt. Unni kommer att testas i juli/august beroende på vad hennes pappas resultat visar. Beatrice var min assistent hela dagen och det klarade hon galant! Alla hundar skötte sig utmärkt precis som jag förväntat mig.

31 Maj 2007

Idag fyller Unni-Bunni 2 år! Oj vad tiden går fort, hon var ju nyss en liten ullig valp ;o) Till sinnet är hon fortfarande väldigt ung, vilket jag tycker är positivt. Nu börjar det dar ihop sig- sista tentorna i morgon! Efter dessa så är det äntligen SOMMARLOV! Kommer att åka hemöver på lördagmorgon, det ska bli så skönt att komma hem. Har nu gjort hela 4 år på utbildningen- år som verkligen har gått fort! Trevlig sommar på er alla! Hoppas att vi ses i sommar!

20 Maj 2007

Har fått det glädjande beskedet att Nimbus stilige son Hemakas Athos har härjat i utställningsringarna igen ;o) 2 raka CERT tog han i helgen. Blott 17 månader gammal har han redan tagit 3 cert. En stor eloge till husse och matte som visat honom så bra! Ser fram emot nya framgångar för grabben!

Blodprovstagning för lappisar i juni

11 Juni kommer vi att ha blodprovstagning för prcd-PRA analys på Djurkliniken i Öjebyn. Det är 13 lappisar anmälda (12 svenska och 1 finsk) så det kommer att bli fullt upp på kliniken den dagen  ;o) Hade egentligen tänkt ta emot max 10 st men men.. kul att så många vill testa sina hundar.  Har nu hunnit smälta Nimbus framgång från förra helgen. Helt otroligt roligt. Nimbus har nu blivit Best In Show 2 gånger på rasspecialutställningar. De är extra kul att det har gått så bra för honom då konkurrensen har varit mycket hård. Till sommaren kommer det att bli några få utställningar. Har planerat att ställa Unni och Nimbus i Piteå i juli (SKK och SLK). Blir spännande att se hur det går för lilla Unni. Hon är bara ställd en gång tidigare och då med bästa tik placering (vilket var väldigt mycket över mina förväntningar om jag ska vara ärlig). Nimbus har ju gått så bra på årets 2 första utställningar att det egentligen inte spelar så stor roll hur det går ;o) I juli/augusti kommer jag att DNA testa Unni för prcd-PRA - usch vad jag är nervös! Återstår att se om jag något alls att avla på... Tillbaka till plugget - inte många dagar kvar tills de sista tentorna nu. Det ska bli så skönt att komma hem till Pieter, barnen och Unni så det är en paradoxal känsla - vill att dagarna ska vara längre så att jag hinner plugga tilräckligt medan jag vill att det snart ska vara slut så vi kan åka hemmåt.

Nimbus Best In Show!

12 Maj var jag och Nimbus på SKK´s int utställning i Österbybruk. Nimbus blev 2:a bästa hane och missade därmed titeln med en placering, trist. 13 Maj var det SLK´s utställning, även denna i Österbybruk, och då tog Nimban revansch och blev BIS-1! Min vackra pojke! Renlundarna var nere och blev BIS-uppfödargrupp på söndagen. Grattis Catrin och Micke!

Valborgsmässoafton 2007

Nu är det snart sommar och ute är gräsmattorna  gröna. Ovan en bild på Nimbus från vår morgonpromenad. Varje morgon och kväll går vi en långpromenad vid vattnet där Nimbus kan springa lös. Helt underbart för både kropp och själ. Sänder en jättekram Pieter, barnen och Unni som är hemma i Norrbotten- saknar er massor!

22 April 2007

Igår fick jag mail av Marie på Hemakas kenne. Hemakas Actra hade ställts ut i Västerås och tagit CK och blivit 2-bästa tik. Grattis! Certet knep Herding instincts Dynamiska Daima som även blev BIM. Grattis till dig också Cattlin, uppfödare och ägare till Daima! Här i Uppsala lyser solen men det blåser! Typiskt vårväder med andra ord. Dagarna går i rasande takt och jag undrar hur jag ska hinna lära mig allt till sluttentorna i maj och juni. Det är bara att plugga på och hoppas på det bästa ;o).

18 April 2007

Idag har jag fått nya bilder på Nimbus son Hemakas Asco "Nisse". Vad jag kan se så brås han mycket på sin far. En stilig ung herre minsann ;o) Nimbus har totalt 9 valpar och nu börjar det bli dags för höftledsröngen på dessa, håller tummarna att alla blir fria.

17 April 2007

Nu är påsklovet över och jag och Nimbus är tillbaka i Uppsala. Unni började löpa i söndags så det är extra skönt att hon är hemma med Pieter i Lillpite. Har hört att hon trivs jättebra och bara vill vara ute ;o) Nimbus har en härlig päls nu efter att ha spenderat hela vintern hemma i Norrbotten. Snö och kyla är bästa receptet på en tjock och fin päls ;o). Planerar just nu för sommarens utställningar. Nimbus ska ställas i Österbybruk (SKK och SLK) i maj. Ska bli så roligt med årets första utställning! Renlundarna ska också komma ned till Österbybruk, hoppas att vi får ihop en bra uppfödargrupp. Här ovan ser ni ett nytaget kort på hundarna- söta som få ;o) Idag har jag och Nimbus cyklat för första gången i vår. Han älskar verkligen att springa och både jag och han mår bra av motionen. Nu ska Nimban i toppform inför 2007 års utställningssäsong ;o)

19 Mars 2007

Idag har jag fått glada nyheter. Nimbus stilige son, Hemakas Athos, är DNA testad som carrier för prcd-PRA! Jättekul. Dessutom har han tagit CK och blivit bästa hane -3 på utställning i Malmö. Ett stort grattis till ägarna Yvonne och Ingemar samt till uppfödarna på Hemakas kennel.

18 Mars 2007

Idag har snöblandad regn öst ner i Uppsala, ett riktigt vårvärder med andra ord. Lite sol på detta och grönskan kommer att explodera. Pieter, Bea, Jonte och Nimbus har varit på en skogspromenad hemma i Piteå där vädret är betydligt bättre.

3 Mars 2007

Nu är det mars månad och våren verkar ha kommit till Uppsala. Solen skiner och värmer skönt på långa prommenader. Unni hoppar jämnfota av glädje och pulsar glatt i den snön som fortfarande finns kvar. Livet är härligt! Pieter berättar att Nimbus vill vara ute hela dagarna och ligger och myser i snön ute på gården. Nu är våren här och snart är det påsk. Längtar tills vi har påsklov då jag och Unni kan åka hem till Pieter och barnen. Denna påsk ska jag vara helt ledig och inte jobba någonting alls. Detta blir första påsken sedan jag började plugga som jag tar ledigt och det ska bli så härligt. Vi ska grilla ute och passa på att bara njuta av varandra och naturen. Har nu börjat min praktik på stordjur, här har jag inte alls samma erfarenhet som att jobba med hund och katt. I onsdags fick jag sedera en häst inför röntgen undersökning och det var både spännande och nervöst. Allt är så stort på en häst. Fördelen är att deras kärl är som autoban om man jämför med kärlen på en hund eller katt så det är svårt att missa iaf ;o)

19 Februari 2007

Idag är Nimbus ögonlyst med resultatet ua! Veterinären tittade extra noga för att se så det inte fanns några tidiga förändringar som kan tyda på PRA. Nimbus kommer nu att genomgå ERG us på SLU i Uppsala för att se om han kommer att utveckla PRA (som en del i mitt examensarbete om PRA på svensk lapphund)

15 Februari 2007

Nimbus fyller 4 år! Idag fyller min vackra pojke år. Tänk att det är så länge sedan jag hämtade hem Nimbus som då var en liten ulltuss på knappt 5 kg och söt som socker. På måndag 19/2 ska Nimbus ögonlysas, håller tummarn att allt ser bra ut. På tordag nästa vecka flyger jag och Unni hem, det ska bli så skönt att komma hem och träffa Pieter, barnen och Nimbus. ;o)

14 Februari 2007

Alla hjärtans dag och jag har fått världens finaste bukett med 24 långstjälkade röda rosor samt belgisk choklad från min älskling. Jag blir verkligen bortskämd!

 

11 Februari 2007

Idag har jag uppdaterat Athos sida med mattes egna ord om killen. Jag är så glad och stolt över Nimbus son som verkar vara helt underbar - precis som pappa Nimbus ;o)

27 Januari 2007

Idag fyller Joachim 13 år! Nu har båda barnen blivit tonåringar, tiden springer verkligen i väg. Önskar att jag kunde vara hemma hos er och fira er istället för att sitta här nere och plugga. Grattis kramar till dig Jonte från mig och lilla Unni!

26 Januari 2007

Jag har haft problem med spam i min gästbok så nu har Robert S uppdaterat gästboken med en kod för att posta ett inlägg. Hoppas att jag slipper mera spam nu ;o)

24 Januari 2007

Nimbus avkomma Hemakas Attchi "Dimma" är höftledsröntgad med B höfter! Skönt! Nu är det bara 8 kvar.;o) Det är alltid lika nervöst och spännande med höftledsröntgen. Här i Uppsala är det -10 grader och 1 dm snö så jag och Unni känner oss som hemma ;o) Nu närmar sig tentan med stort T då vi ska tenta av "allt" vi läst om smådjur så det är bara att hugga in i tegelstensböckerna och hoppas att allt fastnar ;o)

21 Januari 2007

Idag fyller Beatrice 14 år! Tiden går så snabbt, hon är stora damen nu. Bea har haft tjejkväll med sovfrämmande och jag hörde att Nimbus hade smitit in till alla tjejer och verkligen njutit över att vara i centrum. Typiskt Nimbus ;o) Ett stort grattis Gumman! Kramar från mig och Unni!

17 Januari 2007

Nimbus blev årets hanhund 2006!!! Jag är så stolt över detta då jag tycker att SLK´s poängräkning verkligen visar vilka hundar som har gått bäst i störst konkurrens under året. Nimbus har under 2006 bara ställts 6 gånger, dessutom för 6 olika domare, och alltid blivit bästa hanhund. 5 BIR och 1 BIM blev resultaten som jag är mycket stolt över. Nimbus har dessutom placerat sig i gruppen flera gånger i mycket hård konkurres. Att åka på utställningar är en av mina största intressen, jag tycker att det är så trevligt att träffa lapphundsfolk och se vackra lapphundar. Nu planerar jag för 2007 års utställningssäsong och hoppas att få träffa alla er vid "ringside".

10 Januari 2007

Idag har vi fått Unnis höftledsresultat från SKK, hon har C på båda höfterna. Det känns lite tugnt ur avelssynpunkt men Unni kommer säkert inte att känna av detta. Hon är en lätt och välmusklad hund som flänger runt i 180 knyck utan att visa några som helst tecken på smärta eller stelhet. Unni kommer att dna-testas för PRCD-PRA inom kort och om detta visar att hon kan gå i avel ska vi röntga om henne till sommaren. Nimbus ska ögonlysas nu i januari då det är 1 år sedan sist. Hoppas att ögonen fortfarande ser bra ut på min lilla grabb.

6 Januari 2007

Idag har jag uppdaterat Ketzies sida med matte Amys egna ord om lilla damen. Klicka här får ni läsa om henne! Min önskan är att alla ägare till Nimbus valpar ska skriva en rad eller två om sina hundar- så skicka ett mail så ska jag lägga ut det på deras egen sida. Idag har varit en härlig dag! -19 grader och sol. Morgonpromenaden var gudomlig, hundarna sprang och busade i ett. Tog några frostiga kort på dem som jag ska lägga ut så fort jag hinner ;o) I morgon bär det av till Uppsala igen, det blir en lång dag för mig och Unni i bilen. Nimbus stannar hemma även denna gång och det tror jag inte han är lessen för, husse skämmer nämligen bort honom ordentligt ;o) Vi väntar fortfarande på att få Unnis resultat på höfterna, antar att de har mycket att göra på SKK efter alla helger.

1 Januari 2007

Nu är julen och nyår över och vi kan blicka fram mot ett nytt spännande år. Unnis höfter är röntgade så nu väntar vi bara på att de ska avläsas centralt. Hoppas att de blir godkända nu bara *nervös*. Här i Lillpite finns det inge snö och det är jättehalt över allt. Jättetrist då jag verkligen hade sett fram emot långa hundpromenader. Hoppas att vädret blir bättre nu sista veckan som vi är hemma. Ska försöka ta lite nya bilder på hundarna nu när jag är hemma då min egen digitalkamera är trasig. Vill passa på att önska alla vi känner ETT GOTT NYTT ÅR!

31 December 2006

Idag fyller Nimbus andra valpkull 1 år! Ett stort grattis till Ima, X-et, Ketzie, Xbert och Xponent! Jag hoppas att jag får se flera av er under 2007. Jag har uppdaterat några av Nimbus valpars egna sidor, kika gärna in och läs lite om mina "barnbarn". Klicka här!

18 December 2006

Nu har äntligen kylan kommit ned till Uppsala. -3 grader och sol, helt underbart! Nu börjar det närma sig för hemresan till Norrbotten. På torsdag bär det av med fullpackad bil mot norr. Ska bli härligt med jullov, träffa familjen, släkt och vänner och äta god mat. Jag ska jobba mellandagarna på Djurkliniken hemma, det ska bli roligt att träffa alla gamla arbetskamrater igen. Unni ska röntga sina höfter efter jul så nu gäller det bara att hålla tummar och tår att det ser bra ut. Väntar fortfarande på att julnummret av Lapphunden ska dimpa ned i brevlådan men jag har hört ryktas att Nimbus leder Årets hane lista 2006, får hoppas att han gör det efter sluträkningen också :o)

3 December 2006

Idag är det första advent och julen närmar sig med stormsteg. Vi har påbörjat vår 12 veckor långa praktik på veterinärutbildningen och det är verkligen härligt att få träffa hundera och katter dagligen! Det är tomt här nere utan Nimbus men jag vet att han har det härligt hemma med Pieter och barnen och han saknar nog inte matte och lilla Unni allt för mycket ;o)

27 November 2006

Idag fyller Nimbus första valpkull 1 år! Stort grattis till Athos, Actra, Asco och Attchi från oss på Böleknabbens!

29 Oktober 2006

Nimbus är kvar hemma i Lillpite och njuter av snön som kommit med dagliga snöbad. Han älskar verkligen att vara hemma på gården där han får ströva fritt och hålla koll på alla grannar som går förbi. Unni är hemma i Uppsala med mig och har nyligen avslutat sitt andra löp. Tiden går så fort! Hon var nyss ett ulligt busfrö och snart är hon stora damen ;o) Unni ska röntga höfterna i slutet av december så jag är nervös som vanligt. På skolan är det fullt upp och nu börjar allvaret. Vi ska inleda vår praktik med mottagning av egna patienter- ska bli både spännande och nervöst på samma gång. Längtar till jullovet då vi kan åka hem till familjen och spendera några lata dagar med snö och god mat.

7 Oktober 2006, SKK´s int utställning i Sundsvall

I ett regnigt Sundsvall gjorde syskonen Anthrazit´s Excellent och Xtra Pima utställningsdebut.  Domaren dömde fram "Ima" till Btkl-4 med lovade kritik i hård tikkonkurrans. X-et fick 1:1Hp då domaren tyckte att han behövde bli grövre i huvudet. Båda syskonen är mycket lovande- det ska bli spännande att följa dem framöver. Vill även sända ett stort grattis till Maria och Ola på Skogssamens kennel! Deras tik, Sidmarkens Akka, blev idag BIR och Svensk utställningschampion i Sundsvall! Grattis, grattis!

23 September 2006- Nimbus dotter visar framtassarna

Idag vill jag sända ett stort grattis till Henrik och Marie på Hemakas kennel. Hemakas Actra debuterade idag i juniorklass och tog Cert och Btkl-R i mycket stor konkurrans. Grattis, Grattis!

Utställningsdebut för Nimbus valpar

Tiden går fort och nu har Nimbus valpar vuxit och blivit stiliga juniorer. Först ut i utställningssammanhang var Hemakas Athos som visades på SKK´s utställningar på Öland och i Sofiero nu i september. Resultatet på båda utställningar: 1:1 Hp med lovande kritik. Ni kan förstå att jag är stolt ;o) I oktober är det dags för SKK´s utställning i Sundsvall och då kommer syskonen X-et och Ima (Anthrazit´s Xcellent och Xtra Prima) att ställas för fösta gången i officiell klass. Vi håller tummarna att det går riktigt bra! Här hemma har jag två nakna lapphundar så det blir inga utställningar på ett tag för oss.

28 Augusti 2006

Ny bild på "Ketzie", Anthrazit´s Xellen. Kika in på våra hundar och under Nimbus så hittar ni henne. EFTERLYSNING! Jag vill mer än gärna ha nya bilder på Nimbus valpar så skicka massa bilder till min mail så ska jag uppdatera ;o)

26 Augusti - Argos Champion!

SLK´s utställning i Jokkmokk gick av stapeln idag. Nimbus stilige far, Raidis Halli, blev BIR och sedan BIS! Unnis far, Hoghems Argos, blev 2:a bästa hane med CERT och Championat! Stort grattis från oss på Böleknabbens!

22 Augusti 2006

Nu är sommaren snart slut och jag och hundarna åker ner till Uppsala på lördag. Det ska bli spännande att träffa alla kompisar igen efter sommarlovet.

30 Juli 2006

Idag har vi provat på viltspår för första gången. Det var jättekul! Det var Catrin R, Helena och jag med lapphundarna Nimbus, Unni, Stina, Ullis, Valle och Pjesker som gav oss ut i skogen. Hundarna tyckte att det var spännande och Nimbus bar stolt klöven ända ut till vägen. Det var ju hans nu! Vi planerar att spåra igen redan nästa vecka så får vi se om hundarna gör några framsteg.

25 Juli 2006

Idag har jag uppdaterat lite på Nimbus valpars egen sida. Ny bild på Hemakas Actra och Athos. Tack Marie för bilderna! Här hemma är det full fällning på gång. Nimbus har numera en mycket tunn sommarpäls och Unni jobbar på att bli lika vacker i pälsen hon också ;o)

18 Juli 2006

Jag vill sända ett stort grattis till Anki Wanhatalo, uppfödare och ägare till den läckra valpen Anthrazit´s Xcellent som blev BIS-valp på SKK´s Int utställning i Högbobruk fredag 14/7. "X-et" visade sig fint hela dagen och slog hela 66 andra valpar i finalen! Otroligt! På söndagens utställning blev han BIS-3! vilken helg för Anki. Både jag och pappa Nimbus är mäkta stolta ;o)

10 Juli 2006

Äntligen regnar det så jag har passat på att uppdatera lite på hemsidan. Nya bilder finns under Unni och familjen samt Nimbus senaste kritiker är inlagda under Nimbus resultat. Unnis kritik kommer strax..

Nimbus BIS på SLK´s utställning 9 Juli 2006

Idag var det ÖN utställning i Munksund. 49 svenska lapphundar var anmälda + 8 valpar. Domaren hade öppen kritik som var uppskattat av alla. Unnis debut i ringen var över all förväntan. Hon vann juniorklassen med CK och slutade som Btkl-4! Oj vad matte blev förvånad och glad! Nimbus blev BIR och sedan BIS-1 med en kritik som började med: En hane som tagen ur rasstandarden med allt på rätt ställe.... Vilken upplevelse! Beatrice gjorde debut i ringen i tävlingen barn med hund som hon sedan vann. Godis, hundben och en fin rosett var priset. Bilder från idag samt kritikerna läggs ut inom kort.

8 Juli 2006

Idag tog Nimbus BIR,CACIB, BIG-2 och bästa blågula hund på SKK int utställning i Sjulnäs. Vilken dag! Jag är mer än nöjd! Konkurransen i rasen och stora ringen var mycket stark.

4 Juli 2006

Nu har jag lagt in Nimbus 3 senaste kritiker. De finns under våra hundar och Nimbus resultat.

2 Juli 2006

Idag togNimbus BIR, CACIB, BIG-4 och Bästa Blågula hund på SKK´s int i Gällivare! Jag är jättenöjd då Nimbus visade sig jättebra trots närmare 30*C i skuggan *phu*. Ska uppdatera hans resultat med kritiken inom kort. Medan jag, mamma, Bea och Nimbus svettades på utställningsplatsen var Pieter, Jonte och Unni och fiskade aborre i Kalamark. Unni börjar numera bli riktigt van att åka båt ;o)

26 Juni 2006

Idag har vi badat Unni inför SLK utställningen i munksund. Vilket jobb! Hoppas att hon inte rullar sig i jorden innan det är utställningsdags. Idag har jag uppdaterat med nya bilder som finns under familjen, hundar blandat och Unni.

23 Juni 2006

Midsommarafton firade vi i vackra Jonvallen med god mat och trevligt sällskap. Hundarna fick åka eka för första gången och tyckte att det var spännande.

18 Juni 2006

Idag tog Nimbus BIR och CACIB på SKK int utställning i Vännäs. Nimbus visade sig jättefint hela dagen men placerade sig inte i gruppen.

6 Juni 2006

Idag har det varit examen för Bea och Jonte. Efter sång i kyrkan samlades vi på Svensbyliden och fikade. Ovan ses en bild på Bea och Nimbus som tränar utställning, en blivade handler helt klart! Har börjat på en egen sida till Nimbus avkommor - kika gärna in.

4 Juni 2006

Idag har en av Nimbus tikvalpar visat framtassarna på SLK´s utställning i Österbybruk. Hemakas Actra blev BIR-valp och BIS-2! Stort grattis till uppfödarna och ägarna Marie och Henrik på kennel Hemakas!

3 Juni 2006

Idag har jag och hundarna rest hem till Piteå över sommarlovet. I Kvissleby stannade vi till hos Anki med familj för att äta lunch och titta på 2 av Nimbus valpar som hon behållit, X-et och Ima. Vilka snyggingar! Jag tog massa foton som jag ska lägga ut på en egen sida för Nimbus avkommor. Tack Anki för en välbehövlig och trevlig paus!

31 Maj 2006

Idag fyller lilla Unni 1 år! Stort grattis från matte som är glad att ha en så härlig hund!

28 Maj 2006

Idag blev Nimbus BIR, BIG-3 och Bästa blå/gula hund-2 på SKK´s nat i Norrköping. Jag är jättestolt över Nimbus som orkade visa upp sig trots den tryckande värmen. Nimbus fina kritik läggs ut inom kort under hans resultat.

20 Maj 2006

Idag debuterade 2 av Nimbus valpar i utställningsringen. X-et (Anthrazits Xellent) blev BIR och BIS valp medan syster Ima ( Anthrazits Xtra Prima) blev bästa tikvalp på SLK´s utställning i Ånge. Ägare och uppfödare till båda valparna är Anki Wanathalo, Kvissleby.

11 Maj 2006

Nimbus i Hundsport nr 5/2006. Idag damp hundsport ned i brevlådan och jag blev glatt överraskad då Nimbus fanns på framsidan och på 2 bilder i reportaget! Jag har skickat in bilderna för länge sedan och visste inte om de skulle komma med eller ej. Jag är så stolt över min vackra pojke! Hoppas att rasspecialen i hundsport kommer att resultera i fler som intresserar sig för vår underbara ras och att de förhoppningsvis skaffar sig en egen lappis ;o)

7 Maj 2006

Idag har Hemakas Athos, en av hanvalparna från Nimbus första kull, debuterat i utställningsringen med resultatet BIR-valp och en mycket bra kritik. Bilder på gossen och kritiken hittar ni på www.hemakas.se. Nimbus och matte är mäkta stolta! Ett stort grattis till ägarna Yvonne och Ingemar i Hörby från oss på Böleknabbens!

28 April 2006

Unni har precis börjat löpa så nu är det kaos hemma ;o) Jag räknar dagarna tills det är över! Nimbus är nu anmäld till utställningen i Norrköping. Det är så roligt att utställningsäsongen har kommit igång på allvar. Unni kommer att debutera i utställningsringen senare i sommar då jag inte vill åka själv med båda hundarna. Nu är det ca 1 månad kvar till sommarlovet. Härligt!

23 April 2006

Idag har det varit ett underbart vårväder i Uppsala med strålande sol. Jag passade på att fotografera hundarna lite. En ny bild på Unni finns nu under våra hundar.

22 April 2006

Nimbus blev bästa hane och BIM på SKK nat utställning i Västerås idag. Läs hans fina kritik under våra hundar och reultat.

21 April 2006

Nu är Nimbus nybadad och fönad inför morgondagens utställning. Lapphundarna är först ut i ringen så det blir att stiga upp tidigt i morgon. Vi får sällskap av Ida Svanberg, det känns tryggt att ha någon mer i bilen då jag har erfarenhet av att irra runt i Västerås ;o)

19 April 2006

Jag har uppdaterat med nya bilder under familjen och Nimbus. Idag har det varit ett underbart vårväder här uppe i norr, det ska bli spännande att se hur långt våren hunnit i Uppsala.

18 April 2006

Nu har jag en ny gästbok som ni gärna får skriva nån rad i. Jag har uppdaterat med en ny bild på Nimbus och Unni här under nyheter samt en ny bild på oss alla tre under presentation. Till helgen är det dags för Nimbus första utställning i Västerås. Det är 17 lapphundar anmälda. Ser fram emot att träffa lapphundsfolk och ha en trevlig dag.

17 april 2006

Idag har jag fått ett program så att jag själv kan göra uppdateringar på hemsidan. Jättekul! Nu är jag och hundarna hemma i Lillpite på påsklov. Det är underbart att kunna släppa hundarna lös utan att måsta vara på helspänn hela tiden och titta efter andra hundar. Jag trivs verkligen att bo på landet. På torsdag bär det söderut, tillbaka till skolan och en tenta på fredag. GLAD PÅSK! Lite i efterskott ;o)