Nyheter & Uppdateringar 2013

 

Fina Mini under hennes första jul

131228

En god fortsättning önskar jag er alla! Nu är julen över och snart är det nyår. Vi har den konstigaste vintern på länge- varmt, knappt någon snö men ishalka och blåst. Hoppas att den riktiga vintern kommer snart så man kan gå på långpromenader utan att riskera att bryta alla ben i kroppen =)

Böleknabbens Oslagbara Ozon har fått ett nytt hem, han har flyttat till Familjen Strid på Björnbärets kennel. Grattis till killen och välkommen till team Böleknabbens =) 

Mini växer och utvecklas dagligen - vilken spännande tid det är, snart fyller hon 7 månader min lilla prinsessa =) Jag har börjat att jobba och övrig tid vill jag mysa med Mini och hinna med hundarna så jag har lite dåligt samvete för att jag inte uppdaterat hemsidan lika ofta som jag brukar. Jag är så glad för mina valpköpare som håller mig uppdaterad hur det går för valparna i sina nya hem =) Skicka gärna bilder så ska jag uppdatera mera och oftare!

Har lagt ut några nya bilder idag: Tjo-Tjo, Orissa (Tia), Okki Dokki (Unni), Nimbus Jr samt Obama (Oba)

2014 blir den ingen valpkull hos mig utan jag kommer att åka på lite fler utställningar och bara vara ledig. Om allt går som planerat så kommer valpar att födas hos oss 2015 =)

 

Böleknabbens Orkanen Mika 5 månader

20131211

Idag har vi haft finbesök! Böleknabbens Orkanen Mika med familj kom förbi- oj så kul att se henne igen - och naturligtvis även hennes matte och husse =) Mika är söt som socker och halkade runt på gården. Hon fick träffa både mamma Puppi och Storasyster Nittra, hon gjorde sitt bästa för att busa med dem men de var ganska tråkiga tyckte Mika. Tog några kort på virvelvinden Mika som snart är 5 månader.

20131202

Nu har snön äntligen kommit (även om det bara är några cm) och hundarna älskar det! Ska snart julpynta - ska bli så mysigt, extra kul blir det att fira Minis första jul =)

Team Böleknabbens är en sluten grupp som jag startat på FB, roligt att kunna samla mina valpköpare (som har FB) på samma ställe. Det är en aktiv grupp som jag hoppas kommer att utvecklas ännu mera =)

Snart är det HUND 2013 och från Böleknabbens är det Nyfikna Tjo-Tjo som kommer att visa. Vi håller alla tummarna att det går riktigt bra för henne!

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo sommaren 2013

20131109

Nu har Tjo-Tjos resultat kommit in och höfterna blev A samt ua på armbågarna! Jag är så glad! Extra grattis till matte Maj-Lis nu ser vi fram emot 2014 då jag är säker att Tjo-Tjo kommer att ta sitt sista cert och bli champion =)

 

Böleknabbens Nyfika Tjo-Tjos höfter idag.

2013-11-05

Nu är tjo-tjo röntgad och nu är det bara att vänta på SKKs utlåtande. Tycker själv att höfterna ser bra ut =)

Imorgon åker jag till Uppsala för vidareutbildning för AI veterinärer - ska bli så roligt! Blir en lång dag. Taxin komm 04.10 och jag är nog hemma vid 21,30- kommer att sova gott när jag väl landat på min kudde =)

 

Bjuder på en bild på mamma Puppi med några valpar från O-kullen

20131103

Nu har jag gjort egna sidor till alla 7 valpar i O-kullen. Så nu vill jag ha bilder av er valpköpare så sidorna blir aktuella och uppdaterade =) Tidigare kullar

Ännu har vintern inte kommit utan det är runt 0 gradig och regn, längtar tills det blir vinter och vitt ute så hundarna slipper bli leriga varje gång de är ute. Unni är helt återställd efter livmoderinflammationen och är busigare än hon varit på länge. Mammas lilla tant-Unni =)

20131028

Även Nimbus Jr har A-höfter!! Är så glad! Nu väntar vi på Nova och Tjo-Tjo som snart ska röntgas sedan är hela N-kullen röntgad. Snön har kommit och sedan regnat bort igen. Det är en ovanligt mild höst i år. Jag har pratat med O-kullens nya ägare och det går bra för alla valparna i sina nya hem- det gläjer mig att höra om deras hyss och upptåg när de upptäcker den stora världen. Nästa vecka blir O-kullen 12 v och det är dags för vaccinering.

Sitter och planerar lite inför utställningssäsongen 2014- då jag troligen inte kommer att ta någon valpkull nästa år kan jag ju ställa ut desto mera =)

20131023

Nittra har A-höfter! Hurra! Så roligt och skönt att väntan är över. Det går verkligen snabbt att få röntgen resultaten nuförtiden- jag röntgade henne fredag eftermiddag och idag (onsdag) morgon fanns resultatet på Hunddata =)

Nu väntar vi bara på Nimbus resultat. Nyfikna Tjo-Tjo kommer att röntgas i början av November sedan är det bara Nova kvar så är hela kullen röntgad.

Har fått mail från Vanessa i Frankrike som äger Böleknabbens Miss Mila och har kennel Laprenhund. Mila är numera champion i både Frankrike och Luxenburg samt Internationell Utställningschampion! Hon berhöver ett cert till för att bli Belgisk champion. Bra jobbat av matte Vanessa som visar fina Mila så bra =)

Har gjort lite mindre uppdateringar: Miss Mila, Nimbus Jr, Tjo-Tjo, Våra hundar, Tidigare kullar

20131022

Idag har Nimbus Jr varit på kliniken. Han har blivit ögonlyst och höftledsröntgad. Ögonen var utan anmärkan så de vck han hade på näthinnan när han var valp berodde på att ögat inte var färdigvuxet. Jag tycker att hans höfter ser fina ut så nu är det bara att vänta på SKKs utlåtande. Efter undersökningarna så åkte jag, mamma, Mini med Carina och Ulf till PitStop och åt en god lunch. Så trevligt att sitta och surra hund. De har gjort ett så bra jobb med Nimbus som är en väluppfostrad och trevlig ung kille med lovande framtid =)

Nimbus Jr höfter

20131018

Idag har vi varit på kliniken. Unnis levervärden är nu normala så troligen var de förhöjda pga infektionen i samband med livmoderinflammationen. Hon fick 3 mindre knölar bortopererade, alla godartade- skönt! Hennes sköldkörtelvärden var normala så troligen beror den onormala fällningen på kastreringen som gjordes i samband med livmoderinflammationen. Nu hoppas jag att pälsen kommer tillbaka så hon slipper frysa i vinter lilla gumman.

Nittras höfter röntgades idag och jag tycker att det ser bra ut. Nu är det bara att vänta på SKKs utlåtande.

Nittras höfter

20131012

Nu har alla valparna flyttat till sina nya hem. Jag har fått rapporter och alla har klarat omställningen bra och ger sig nu ut i livet och upptäcker det tillsammans med sina nya mattar och hussar. Jag är så tacksam för alla bilder jag har fått, tack! Har lagt upp bilderna på valparna och deras nya ägare i bloggen.

Nästa vecka ska Unni på kliniken och ta uppföljande leverprover samt även kontrollera sköldkörteln då hon har tappat all päls! Stackars Unni - fortsätter det så här måste jag köpa henne vinterkläder! Hon ska även operera bort 3 små knölar i huden- hoppas att det inte är något elakt utan bara fettknölar eller liknande. Skickar dem på analys om det inte är helt uppenbart att det inte är något farligt. När jag ändå ska in på kliniken så tar jag med Nittra och höftledsröntgar henne- lika bra att få det gjort! Är nervös som alltid! Nimbus Jr kommer att röntgas i slutet av denna månad. Nova och Tjo-Tjo kommer också att röntgas snart. Hoppas på bra höfter för hela kullen. När Nimbus ska till kliniken för att röntgas åker jag och Mini in så vi får träffa både Nimbus, Carina och Ulf =)

 

20130928

Nu är valparna 7 v och 2 dagar. Jag har fått namnen registrerade i SKK och väntar stamtavlorna nästa vecka- alltid lika kul att hämta (lösa) ut de rykande färska stamtavlorna! Idag har vi fotat de sista enskilda bilderna på valparna innan de flyttar hemmifrån. Alla valpar är sålda, denna kull blir spridd mellan Skåne i Söder och Vojakkala i Norr! Idag har jag även vägt och avmaskat dem för sista gången. Imorgon är planen att vi ska ut med dem i skogen - ska bli roligt att se hur de reagerar på bilåkning samt hur de upptäcker STORA skogen =) Jag är så nöjd med denna kull, nyfikna och sociala små lappisar. Det är en jämn kull trots att de är hela 7 st (den största registrerade kullen i år på rasen). Kika in på bloggen för att se de nya bilderna.

Blodprovena har anlänt till labbet i USA så nu är det bara att vänta på provresultaten, kan ta upp till 2 v.

Besiktningen ä bokad till torsdag 3/10 (på deras 8 v dag), id-märkta är de redan och jag kommer att vaccinera dem innan det är dags för besiktningen. Kommer naturligtvis själv att "förbesikta" dem så det inte blir några överraskningar. Har faktiskt hållit mig från att göra det ännu =)

Lilla söta Nittra är så glad över sina småsyskon! Hon leker så fint med dem när de får vara lösa ute på den inhägnade gården. Tänk att lilla Nittra nu är så stor! Tiden går så fort! Ska röntga henne strax, Nimbus Jr har en inbokad tid för röntgen- hoppas jag kan ta Nittra samma dag så hinner vi träffas och surra lite efteråt. Är mammaledig så det ska nog gå att ordna ( har bara jobbat liiite). Tanken är att jag ska börja jobba lite smått f.o.m november- får se hur det går =)

20130919

Nu har valparna blivit 6 v! Tiden rusar iväg.De växer och mår bra samt busar som galningar =) Vädret har varit underbart så de har kunnat vara ute i stort sett varje dag nu och de njuter av att vara i sin utehage. Vi har haft besök av flera blivnde valpköpare- det är så trevligt att träffa mina barns blivande hussar och mattar. Har uppdaterat bloggen med nya 6 v bilder.

 

Valparnas blodprover strax påväg

20130916

Nu är valparna 5,5 v gamla och idag har vi chipmärkt dem samt tagit blodprover för DNA test. Valparna skötte sig bra trots sticken och röjde sedan runt ute i hagen som inget hade hänt. Nu är proverna på väg mot USA och Optigen så nu är det bara att invänta resultaten =)

 

Hane 1

Tik 1

Tik 2

2013-09-15

Har uppdaterat valparnas blogg med 5 v bilderna. Gud vad de växer! Det är fullt bus hela dagarna =) Några av dem var lite lösa i magen när det var dags för avmaskningen så jag avvaktar några dagar med avmaskningen för att inte belasta magarna ytterligare. Diarrén varade bara 12 h men jag vill inte orsaka bakslag.

Jag har haft besök från flera valpköpare i veckan - alltid lika trevligt och även nästa vecka är fullbokad med besök =) Mina små är efterlängtade i sina nya hem vill jag lova =)

Hösten har kommit men det är en underbar höst utan regn och med soliga dagar så valparna har kunnat vara ute i stort sett varje dag vilket är uppskattat. De har mycket spring i benen och gillar att utforska stora världen. Längtar tills det är dags att låta dem åka bil till skogen så de får springa av sig ordentligt.

En hane letar fortfarande efter ett långvarigt och kärleksfullt hem.

2013-09-05

Nu är valparna 4 v - de utvecklas och växer mina små barn =) Har uppdatert deras blogg med nya bilder.

Tik 1 (Rosa) 3 v och söt som socker

2013-08-30

Nu har valparna hunnit bli 3 v! Oj vad tiden går fort! Kika gärna in på deras blogg för att se de nytagna fotona =) Nu har de fått börja vara nere med oss några timmar per dag och om vädret tillåter kommer de att få vara ute om någon vecka. Hoppas på en varm och regnfri höst för valparnas skull. I helgen får vi besök av blivande valpköpare- ska bli så trevligt. Ni ska veta så nyfiken ffa Nittra är på de små! När de blivit lite större kommer hon att få leka med gänget.

Mini och Nittra gymmar tillsammans =)

2013-08-27

Valparna växer och frodas, snart är de 3 v gamla. De kommer snart att få flytta ned till nedre våningen så de kan börja upptäcka världen =) Läs mer om valparna på deras blogg. Till helgen kommer de första valpköparna på besök- det ska bli så trevligt =) Här hemma är det fullt upp med lilla Mini, 3 vuxna hundar och alla 7 små lakristroll. Det är en härlig höst så jag hoppas att valparna kommer att få vara ute mycket när de blir lite äldre.

 

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo in action!

Fotograf: Cattlin Marques

2013-08-17

Igår ställdes vackra Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo ut i Norrköping- resultat Bästa tik, Cert, CACIB och BIM!

Stort grattis till matte Maj-Lis som gör ett sånt bra jobb med Tjo-Tjo.

Valparna växer och frodas, alla utom svarta tiken (tik 3) har dubblat födslovikten- och jag är säker på att hon har gjort det tills imorgon då hon inte har många gram kvar =) Igår klippte jag klorna på de små, de var inte så samarbetsvilliga så nästa gång behöver jag nog assistans!

Idag har det varit utställning i Överkalix där pappan till valparna (Skogssamens Cavek) tog sitt andra cert och Böleknabbens Nimbus Jr tog R-cert! Cahppes Izor (pappa till N kullen) blev BIR.

2013-08-15

Idag är valparna 1 vecka gamla- oj vad tiden går fort! Alla har ökat i vikt och är livliga. Puppi har verkligen fullt upp med de små =) Idag har jag gjort deras egen blogg där ni kan följa dem och se deras vecko-profilbilder. Alla tikar är tingade med det finns fortfarande hanar kvar som söker nya hem.

Puppi med de små

Alla 7 syskonen på rad

20130813

VALPARNA HAR NU ÄNTLIGEN KOMMIT! Den 8 augusti födde Puppi 7 valpar! Förlossningen gick bra och både mamma och barn mår bra.Valparna växer och frodas och Puppi är en duktig mamma. Det lev 4 tjejer och 3 killar. Alla utom en tik har vita tecken. Jag kommer att göra en egen blogg til de små och snart är det dags för ders 1 v foto =)

 

Trött och nyopererad Unni

20130710

Unni har fått livmoderinflammation och är idag opererad. Mammas lilla tjej! Jag upptäckte att hon hade flytningar och feber sent igårkväll, ringde min snälla kollega Fredrik och bestämde att han skulle operera henne idag, kopplade dropp och gav henne mediciner hemma under kvällen och natten så hon var hyffsat pigg innan operationen. Hon hade lite höga levervärden som jag hoppas ska gå ned med specialkost och när infektionen är borta. Nu håller vi tummarna att hon ska tillfriskna fort.

 

20130706

Internationella utställningen i Sjulnäs. Idag tog Böleknabbens Nimbus Jr CERT och blev 3:e bästa hane!! Så roligt! Jag är så stolt över både Nimbus och hans ägare. Matte Carina är en naturbegåvning som handler =) Ni kommer att få se mer av Nimbus Jr han är ju bara 14 månader ännu. Alla i N-kullen är utställda och samtliga har fått excellent som kvalitétsbedömning- jättekul för dessa juniorer. 2 CERT och 2 Recerv-CERT har de redan knipit denna säsong =)

Idag har vi ultraljudat Puppi och hon är dräktig! Såg 4-5 levande foster. Vi var många som var med under ultraljudet - Caveks matte och husse, jag, mamma och Maria Niska - samtliga delaktiga i att denna kull blev till!

En liten Böleknabbare i Puppis mage =)

 

20130617

Böleknabbens Mr Moss "Dennis" 2 år

Bjuder på bilder på fina Dennis som bor i Skåne och är tillgänglig för avel. Han är anöagsbärare för prcd-PRA samt HD: A. En trevlig ung kille med ett härligt stop och mörkra, runda ögon. Kontaka mig om ni är intresserade av att använda honom i avel.

 

20130616

Utställning Vännäs. Idag har Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo ställts ut i Vännäs med strålande resultat. Hon blev andra bästa tik med recerv CERT. Domare Kurt Nilsson var imponerad av juniortikarnas kvalité. Jätteroligt att höra. Tjo-Tjos kritik: Feminint huvud och uttryck. Utmärkta ögon, utmärkt hals, mycket goda proportioner. Bra bröstparti för åldern.Goda vinklar. Utmärkta rörelser. Stort grattis till husse och matte!

20130608

Nu har vi kommit hem från BB, den 5/6 föddes vår lilla tjej Mini! En blivande lapphundstjej =) Allt gick bra och vi blev utskrivna redan igår och idag har vi parat Puppi och Cavek! De var så söta tillsammans, såg ut som ett kärlekspar då de busade runt i inhängnaden. Tusen tack till Maria Niska som upplät sin gård för praningen samt hjälpte till då jag var nysnittad, till min mamma som körde mig och Puppi samt till Caveks härliga ägare som kom ned och stannade i 2 dagar med husvagnen i Öjebyn för att vi skulle få till parningen då det krockade med Minis ankomst. Ni är guld värda! Nui hoppas vi att det föds valpar om 9 v. Ultraljud ska göras efter 30 dagar så vi vet om det växer några små lappisbäbisar i Puppis mage. Uppdatering följer!

20130602

Äntligen så har Puppi börjat att löpa! Den 4/6 (dygn 10 i löpningen) kommer jag att ta ett progesteronprov för att se när optimala dagar för parning är under denna löpning. Jag gissar att bästa dagarna kommer att vara 6-7/6 men när jag har provsvaret så vet jag säkert. Om allt går som det ska kommer valpar att födas i början av augusti med leverans i början av oktober =) Ser fram emot denna kombination så jag hoppas verkligen att det kommer att födas ett gäng härliga lapphundsvalpar hos oss inom kort.

 

BIM Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo, BIR Cahppes Izor

20130519 SLK utställning i Munksund

Idag var det dags för helgens andra utställning och idag var även Nimbus Jr anmäld så hela N-kullen visades. Först ut var Nimbus Jr som fick excellent och vann juniorklassen, matte Carina visade honom så bra och han fick bra kritik trots att luften stod stilla av värmen. Sedan var det dags för juniortjejerna- hela 8 juniortikar visades idag! Nittra och Tjo-Tjo fick excellent medan Nova idag fick nöja sig med ett VG. Tjo-Tjo vann den stora klassen med CK medan Nittra kom som nr 3 utan CK. I bästa tikklass blev det storslam för vackra Tjo-Tjo som blev bästa tik med CERT!! Pappa Izor blev bästa hane och knep sedan BIR medan Tjo-Tjo blev BIM. Hurra vilken dag! N-kullens första CERT men jag tror inte att det blir det sista =)

Nimbus Jr 1år

Vi hade även en uppfödargrupp med alla 4 från kullen, det blev ett första pris men inget HP då domaren tyckte att det var lite olika i utvecklingen ännu. Jag är jättenöjd! Det var ju ett gäng med juniorer! Tack mina fina valpköpare för att ni stannade kvar och ställde upp =)

Nittra, Tjo-Tjo, Nova och Nimbus Jr

Skogssamens Cavek som är den tilltänkta pappan till vår kommande kull tog idag CERT! Har uppdaterat med nya bilder på honom under valpar.

Nova 1 år

20130518 Nat utställning i Sjulnäs

Idag har det varit nationell hundutställning i Sjulnäs. Nittra, Nova och Tjo-Tjo ställdes i en stor juniorklass och samtliga fick kvalitétsbedömningen excellent! Det var 7 fina juniortikar som tävlade idag (totalt 9 tikar). Nittra fick CK och blev 3:e bästa tik med recerv-cert medan Tjo-Tjo fick CK men blev oplacerad i bästa- tik klass. De var så duktiga alla tre! På kvällen samlades vi hemma hos mig för att grilla och surra lite hund. Det var riktigt trevligt!

Nittra 1 år

20130501

Stort grattis till Vanessa i Frankrike som äger Böleknabbens Miss Mila. Mila har idag blivit mamma till en kull med valpar. Förlossningen hade gått bra och Mila är en bra mamma till de små. Kika gärna in på hennes hemsida och se de små charmtrollen =)

Böleknabbens Nimbus Jr 10,5 månad

20130330

Idag har vi haft besök av Böleknabbens Nimbus Jr med matte Carina och husse Ulf. Nimbus och Nittra busade ordentligt på gården och mulades i snön. Alltid lika trevligt med besök! Nittra sover nu gott =) Bjuder på en bild på stilige Nimbus Jr 10,5 månad

 

Vackra Böleknabbens Miss Mila 2 år.

20130326

Jag har fått mail från matte Vanessa i Frankrike som har ställt ut Böleknabbens Miss Mila 16+17 mars med superresultat! Cert, CACIB och BIR båda dagarna samt BIS 5 den16 mars! Stort grattis till matte Vanessa som är så nöjd med Mila både gällande hennes mentalitet och exteriör. Idag fick jag veta att Mila är dräktig och att valparna är beräknade att komma i början av maj. Stort grattis till matte Vanessa som stortstartar kenneln med 2 kullar då även hennes andra tik (Cahppes Lapphie) är dräktig. Spännande att det kommer att födas 2 kullar svenska lapphundar i Frankrike här i vår.

23 mars ställde jag ut Nittra på Övre Norras inoff-utställning i Kusmark. Jag är så nöjd över min söta lilla tjej som skötte sig exemplariskt i ringen. Vilken fröjd att ställa henne =) Nu känns det lite snällare mot min lillasyster som ska ställa Nittra i Maj då jag kommer att vara för tjock för att orka springa i vänstervarv =) Det var 3 st svenska lapphundar anmälda till utställningen (3 juniortikar) och Nittra blev 2:a med Hp. Domare Gunnar Norlin. Kritiken löd: Feminin tilltalande tik med mycket bra huvud och uttryck. Bra benstomme. Mycket bra vinklar. Utmärkta rörelser från sidan, just nu lite ostadig fram. Utmärkt päls och svans. Välvisad.

Böleknabbens Nattsvarta Nittra 10 mån debuterar i utställningsringen

Böleknabbens Nova Från Norr har ställts ut på inoff-utställningar- båda gångerna med bra kritik och BIR valp! Superbra jobbat matte Jessica!

Böleknabbens Nyfikna Tjo-tjo har också ställts ut på inoff utställning i Övik 23 mars, hon blev BIR och BIG 4! Stort grattis till matte Maj-Lis!

Nu är det bara Nimbus Jr som inte klivit innanför utställningsringen ännu- det kommer att bli så spännande att se honom och resten av kullen i maj på SKK och SLK´s utställningar!. Jag kommer ju att stå ringside och bara kunna njuta av att se bedömningen och fota mina ögonstenar =)

 

20130315

Hipp Hipp Hurra! Idag är det N-kullens 2 års dag!! Stort grattis till Mr Moss (Dennis), Miss Mila och Mysige Murjek (Grafit) på er dag! Mina tankar går till Maffige Mikko i hundhimlen - du är saknad och aldrig glömd!

Tänk vad tiden går snabbt, minns det som igår när gänget föddes, en snabb och enkel förlossning med pigga och hungriga valpar =)

Nu väntar jag på att Puppi ska börja att löpa så parning kan ske mellan henne och mysige Cavek- den som väntar på nått gott... =)

Till er som har anmält intresse till denna kombination- jag hör av mig när hon har börjat att löpa så vet jag lite mer om när de små trollen kan tänkas vela flytta hemmifrån.

Här har vintern oss i ett fast grepp och det är mellan 20-30 minus varje morgon för att under dagen "bara" vara några mnusgrader. Längtar till våren nu!

Puppi mår bra efter sövningen och borttagandet av tanden tidigare i veckan - det läker fint och nu klarar hon sig utan smärtlindring. Min tuffa tjej! Hon var så duktig på kliniken, trött efter premedicineringen försökte hon tappert hoppa upp på undersökningsbordet där hon skulle sövas. Benen bar henne inte riktigt så vi fick lyfta upp henne. Narkosen, operationen och uppvaket gick bra och sedan fick hon komma hem och ligga på "uppvak" hemma hos matte när hon var tillräckligt pigg att hon kunde gå själv. Tandfrakturen var färsk med blottad pulpa - jag undrar vad hon har bitit på så att tanden fick sönder?? Puppi har jättefina tänder och ingen tandsten alls - detta beror nog både på arv och att jag borstar tänderna på alla mina hundar.

 

Hoppas nu att ett nytt gäng böleknabbare ska födas under våren

 

20130307

Nittra har börjat att löpa för första gången och är nu på väg in i höglöpet. Jag hoppas att hon drar igång Unni och Puppi också så alla 3 kan göra bort löpningen. Nittra var 9,5 månad då hon började att löpa vilket är tidigt om man jämför med mamma Puppi som var 11 mån vid första löpningen.

Planen är att para Puppi nu när hon börjar att löpa med valpleverans under sommaren. Jag har uppdaterat under valpar med mer information om den kommande kombinationen. Detta kommer att bli Puppis 3:e och sista kull.

Böleknabbens Miss Mila har 27 januari blivit utställd i Belgien med resultat CAC, CACIB och BOB! Grattis till matte Vanessa- bättre kunde det ju inte gå! Extra roligt är det när en tik tar BIR:et och slår hanen vilket inte är det vanligaste =)

Puppi har frakturerat ena kindtanden i överkäken, stackars Puppi! Hon står nu på smärtlindrig och har tid hos tandveterinären nästa vecka för att dra bort tanden.

 

Böleknabbens Nimbus Jr - söt som socker

Foto: matte Carina Brandell

 

20130216

Idag är det lördag och plusgrader ute. Det känns i luften att vintern snart kommer att ge vika för vårvintern och då är det snart vår igen! Jag längtar efter sol och värme. Hundarna är glada oavsett väder - tänk om man hade deras livsglädje och syn på livet =)

Nittra har nu hunnit bli 9 månader och utvecklas hela tiden. Jag är så nöjd med hennes härliga mentalitet - en goare och gladare tjej får man leta efter. Exteriört är hon också lovande - det blir spännande att se henne utvecklas under det kommande året. Syskonen Tjo-Tjo, Nimbus och Nova verkar också utvecklas till ett gäng levnadsglada individer. Nova kommer att ställas på inoff utställning idag - håller tummarna att det går bra. Jag hade också velat utställningsträna Nittra innan den officiella debuten i maj - vi får se om det finns möjlighet till det. Nya bilder är inlagda på N-kullens valpar.

Jag har fått bilder mailade på Böleknabbens Mr Moss "Dennis" som bor i Skåne. Jag och hans matte har haft stora tekniska problem att få bilder av tillräckligt bra kvalite som visar hur han faktiskt ser ut =)

Jag har uppdaterat hans sida med bilderna, tyvärr var ståbilden suddig men jag tog med den i alla fall så att ni kan se att han även har en kropp =) Dennis har A höfter och är prcd-PRA: B (anlagsbärare) och är tillgänglig i avel.

Jag jobbar just nu med att köpa in det sista till spermabanken som vi ska öppna på djurkliniken- det är mycket jobb men så spännande det ska bli! Vår förhoppning är att den ska vara igång innan sommaren.

 

SUCH Renlundens Yrra (Puppi) idag. Söt som en karamell =)

20130127

En ledig och skön helg är snart över, vädergudarna bjuder på fint vårvinterväder här uppe i norr med ca -10 grader och sol några timmar - underbart! Har varit ute på långpromenad i solen och njutit av ledigheten. Jag har uppdaterat sidan våra hundar men en bild på Nittra från dagen bl a.

På tisdag åker jag till Tyskland för att lära mig TCI (intrauterin inseminering via cervix med fiberendoskop)! Det ska bli så roligt! Denna metod ökar chanserna att tikarna blir dräktiga vid inseminering och är en förutsättning för att kunna seminera med fryst sperma på hund. Kliniken har köpt in en progesteronmaskin vilket ger svar samma dag som provet tas och är ovärderligt när jag ska hjälpa uppfödare att hitta bästa dag för parning eller seminering under tikens löpning.

Nya bilder på Nittra, Puppi och Unni är också inlagda idag.

 

 

Böleknabbens Miss Mila i snöigt Frankrike januari 2013

20130124

2012 har varit ett händelserikt år som vi nu lämnar bakom oss och blickar frammåt mot 2013 som verkar bli spännande på många sätt. Jag är glad och nöjd över N-kullen som utvecklas till ett gäng härliga, levnadsglada och energiska hundar med bra mentalitet- tänk vad tiden går de är redan drygt 8 månader gamla! I maj (i samband med sjulnäs nationella utställning) är planen att vi ska ha en valpträff hemma hos oss, grilla och bara umgås. Denna helg är det dubbelutställning (SKK+SLK) så då kommer N-kullen att få visas i vänstervarv =)

Denna vecka har Nova (Nova Från Norr) varit på kliniken och nu äntligen är frakturen i lårbenet läkt och hon kan börja sättas igång igen- det har varit en tuff tid för Nova och matte Jessica med konvalescensen efter operationerna (frakturoperationen och sedan är plattan bortopererad). Nova är en kraftig tik med härlig steglängd- det ska bli spännande att se hur hon utvecklas =)

Nittra (Nattsvarta Nittra) kommer att göra premiär i utställningsringen i maj och sedan kommer hon att visas i juli också- sammanlagt 4 utställningar sen får vi se om det finns tid och möjlighet att åka på några fler. Hon kommer att tävla i juniorklass så det blir mest för att vi ska få ringträning.

Valpar planeras under 2013. Detta kommer att bli Puppis 3:e och sista kull. Samtliga valpar från hennes första kull är höftledsröntgade med fria höftleder vilket var avgörande då jag bestämde om hon skulle paras detta år eller ej. Jag har spanat in en trevlig och stilig ung hanhund med bra höfter och lågt släktskapsvärde. Jag återkommer med mer detaljer när hane är klart till 100%. Planerad leverans kommer att bli i juli/augusti.

Mila (Miss Mila) kommer att ställas ut under våren 2013 och planeras att paras under sommaren 2013.

* 27 januari i Belgien

* 16+17 mars i Frankrike

* 31 mars i Luxenburg

Vi håller tummarna att det fortsätter att gå bra för Mila i utställningsringen och att det kommer att födas valpar i Frankrike under 2013! Matte Vanessas hemsida kan ni hitta här.

Nyheter & Uppdateringar 2012

 

20121129

Idag har Böleknabbens Mysige Murjeks höftledsresultat äntligen kommit. Han hade B-höfter! Hurra! Jag är så glad att alla 4 i kullen är röntgade och att alla 4 var fria på höfterna! Nu återstår att se om någon mer än Miss Mila i Frankrike kommer att gå vidare i avel =)

 

En härlig bild på Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Tack Maj-Lis!

20121111

Igår fyllde N-kulen 6 månader! Grattis till Nittra, Tjo-Tjo, Nova och Nimbus Jr på er dag =) Oj vad tiden går fort. Nittra är som ett yrväder. Väldig snäll men busig och påhittig. Unni och Puppi löper nu så Nittra tycker att de beteer sig väldig konstigt =)

Vintern kom och försvann igen. Nu är det plusgrader och regn ute. Trist! Vintern och snön kommer dock alltid så det är bara att vänta =) Det verkar som om jag och Nittra aldrig kommer oss till någon av de inofficiella utställningarna i området. Jag har lyckats pricka in jour just de helgerna som de är... det kommer nog att bli så att Nittra får visas officiellt direkt - hur det nu ska gå!

Denna jul är jag långledig! Det ska bli så skönt! Jag kommer att vara ledig 15-26 december! Det betyder att det finns massor av tid att pynta, planera och förebereda julen som är en av mina absoluta favorithögtider =)

Nästa vecka ska Nova på återbesöksröntgen 4 v efter frakturen - hoppas att det fortsätter att läka fint. Även Graftit (Böleknabbens Mysige Murjek) ska röntgas nästa vecka- håller tummarna att hans höfter ser lika fina ut som hans syskon! Grafit bor i Umeå och är prcd-PRA fri.

20121029

Det har varit en tuff tid för oss på Böleknabbens. För drygt en månad sedan blev Böleknabbens Maffige Mikko påkörd och dog direkt- en stor förlust för hans familj, oss här hemma och även rasen då han enligt mig var en hund utöver det vanliga både mentalt, exteriört och hälsomässig med prcd-PRA A (fri) och A höfter.

20121018 fick Böleknabbens Näpna Nilla (Tuva) somna in pga total RD. Usch så fruktansvärt orättvist att behöva låta en liten valp på 5 månader somna in- det är något som ingen hundägare ska behöva gå igenom. Sorgen skär i mitt hjärta och jag är så ledsen för Tuvas familjs skull som enligt mig tog rätt beslut då Tuva blev stressad och osäker då hon hade kraftigt nedsatt syn. Enligt ögonspecialsiten hade hon nedsatt syn med 90 %. Lillan som vi kallade henne hade en speciell plats i våra hjärtan då hon behövde extra omvårdnad som valp och hon var betydligt mindre än sina syskon. Då hon var pigg och busig så kunda jag aldrig tror att det skulle vara något fel på henne men jag hade fel...

Total RD är en ögonsjukdom som gör att nästan hela retina (näthinnan) är defekt och leder till blindhet. Denna sjukdom är inte känd på vår ras så jag blev naturligtvis orolig- hade jag kunnat förutspå detta? Är defekten ärftlig eller en spontan mutation? Efter diskussion med ögonspecialisten beslöt vi att det bästa vi kan göra är att ögonlysa båda föräldrarna och resten av syskonen för att se om någon annan hade denna sjukdom. Total RD har setts som en del av en missbilning med "småväxthet" hos samojed och schäfer. Lillan har ju alltid varit mindre än sina syskon och vägde 9 kg när de övriga syskonen nu vägde mellan 12-14 kg.

20121026 var det dags för ögonlysning.

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo hade redan blivit ögonlyst veckan innan ua!

Pappa Cahppes Izor ögonlystes ua.

Mamma Renlundens Yrra (Puppi) hade 2 st ärr på ena ögat efter näthinneveck som hade "vecklat ut sig".

Böleknabbens Nattsvarta Nittra ögonlystes ua.

Böleknabbens Nimbus Jr hade pyttesmå näthinneveck på båda ögonen.

Böleknabbens Nova Från Norr hade 3 små näthinneveck i ena ögat.

Näthinneveck kan normalt ses hos valpar innan ögat vuxit färdigt så Nimbus och Nova bör ögonlysas i samband med höftledsröntgen vid ca 18 månaders ålder för att se om vecken kvarstår eller ej. Näthinneveck påverkar inte hundarnas syn och är inget hinder för avel (om det kvarstår i vuxen ålder) men bör då avändas med partner som är ögonlyst utan detta för att inte öka risken att större förändringar på näthinnan uppkommer hos avkommorna. Det är skönt att ögonundersökningarna är gjorda, jag vet att det finns inget som jag hade kunnat förutspå och ingen av de andra valparna kommer att få problem med synen!  Efter diskussion med ögonspecialisten så är detta med största sannolikhet en defekt/mutation på Tuva som kan bero på småväxthet och inte något som gör att hennes släktingar inte kan gå vidare i avel. Så säker som man nu någonsin kan vara när det gäller hundavel.

För 2 v sedan så bröt Nova lårbenet! Hon är opererad och håller just nu på att läka sin fraktur. Jag tror att matte Jessica tycker att det ä jobbigt med en Nova som måste vara i bur större delen av dygnet men håll ut! Det är värt det om benet läker som det ska =)

Sammanfattningsvis kan man säga att det har varit mycket nu! Jag vill tacka alla mina valpköpare som ställer upp och hjälper rasen genom att ögonlysa hundarna! Ni är guld värda!

20121024

Böleknabbens Mr Moss är nu höftldsröntgad med A höfter! Mr Moss som till vardags heter Dennis bor i Skåne och är nu klar att gå i avel. En riktigt trevlig kille med lovande exteriör =) Nu är 3 av 4 i M-kullen röntgade - samtliga fria! Mikko med A höfter och Miss Mila med AB höfter. Mysige Murjek (Grafit) har en tid för röntgen bokad i november - håller tummara att även hans höfter är fina.

20121020

Nittra 5 månader i morgonfrosten

Unni njuter!

Unni och Nittra busar

Söta Unni!

Frost i gräset, blå himmel och bus i benen =) Puppi & Nittra

 

20121014

Miss Mila

Bjuder på en bild på Böleknabbens Miss Mila som har en ganska ovanlig favorit-ligg-plats =)

Regnet öser ned dag efter dag, trist då jag annars älskar hösten som årstid. Till veckan så kommer Böleknabbens Mr Moss att röntga sina höftleder, håller tummarna att det blir fria höfter =)

20120926

Idag har jag fått mail från Vanessa i Frankrike och Böleknabbens Miss Mila fick A/B höfter! Grattis till matte Vanessa, nu hoppas vi att Mila kommer att bli mamma till en kull svenska lapphundar i Frankrike i framtiden. Mila kommer att ställas ut i Luxenburg 7/10 - håller tummana att hon fortsätter att vara en stjärna i utställningsringen =)

Mikko med matte och husse 21/9

20120923

Idag har vi sorg på kenneln. Böleknabbens Maffige Mikko har idag hastigt gått bort genom en tragisk olycka. Fina Mikko som hade hela livet framför sig.. mina tankar går till hans matte Lena och Husse Thomas. Mikko levde ett underbart hundliv hemma med sin familj och kunde inte haft det bättre. Jag kan inte föstå att han inte finns länge, pussade på honom för 2 dagar sedan och beundrade honom när han ståtligt sprang omkring på min gård. Vill sända en stor kram till Lena och Thomas med familj- jag tänker på er och delar er sorg.

20120922

Stort grattis till Puppi som idag fyller 4 år! Min söta lilla tjej som är världens bästa mamma till lilla Nittra. De leker hela dagarna och pussas mycket. Hon säger ifrån när Nittra inte beter sig korrekt men aldrig för hårt och sedan leker de igen =) Puppi är en härlig tik som är mamma till M och N-kullen här på kenneln, hon älskar att mysa med alla människor hon träffar, springa i skogen samt åka bil.

Igår hade vi besök att Böleknabbens Maffige Mikko med matte Lena och husse Thomas . Mikko röntgade sina höfter samt fick testikelintyg samt tänderna räknade. Han har ett komplett saxbett. Höfterna såg fina ut men vi måste vänta på det officiella resultatet- nervöst som alltid! Mikko kommer aldrig att få problem av sina höfter men vi får se vilken grad som resultatet kommer att bli. Efter röntgen åt vi en god middag med Lena och Thomas samt drack kaffe och surrade lite- mycket trevligt som alltid! Mikko kommer att visas på utställningar sommaren 2013

Maffige Mikko 18 månader

Jag har hämtat den nya bilburen till Mazdan, så fin! Hundarna har redan godkänt den. Stor, fin och skrammelfri =)

Nittra, Puppi & Unni i nya buren

 

20120915

Nu har jag fått rapport från Tjo-Tjos matte Maj-Lis. Tjo-Tjo hade skött sig fint i utställningsringer trots sin ringa ålder och fick en bra kritik av domaren. Tjo-Tjo kommer att ställas under nästa säsong, det ska bli kul att följa henne =)

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo, valpklass 4-6 månader. SLK Östra i Rimbo 20120915

Feminint huvud, nospartiet kunde vara något kortare och stopet något mer markerat. Något mandelformade ögon med bra färg. Bra hals, överlinje och svans. Bra kropp för åldern. Passande benstomme. Harmoniskt vinklad. Rör sig bra för åldern. Bra valppäls. Bra färg

Snart är det dags för mig att planera nästa sommars utställningar, har abstinens nu när jag inte ställt en enda gång under 2012! Funderar på att ställa Nittra på någon inofficiell valputställning under vinterna för att vi ska få träning =)

 

Böleknabbens Miss Mila BIR, Cert och CACIB i Luxenburg

20120914

Nu är det helg. Jag har fått mail från Vanessa i Frankrike som äger Böleknabbens Miss Mila, Mila röntgade höftlederna i onsdags. Veterinären tyckte höfterna var jättefina så nu väntar vi på det officiella resultatet som tar 2-4 v. Har även uppdaterat med nya bilder på Mila.

Imorgon är det dags för Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo och ställas ut på rasspecialen i Rimbo. Jag håller tummarna att det går bra för lilla tösen och att domaren tycker att hon är lika fin som vi tycker att hon är =)

Nästa fredag är det dags för Böleknabbens Maffige Mikko att röntga sina höftleder - håller tummarna att det ser bra ut. Mikko är en stilig ung kille som redan har ett cert (endast utställd en gång) samt är prcd-fri (A)

I helgen blir det att träna Nittra som är mer busig än lydig just nu, inkallning står på schemat =)

Jag har fått bilder på Böleknabbens Mysige Murjek (Grafit) som bor i Umeå, har är en stilig ung kille som kommer att röntga höfterna i vinter/til våren.

 

Söta Nittra spanar =)

20120909

Söndag idag, har målat på garaget samt höststädat lite på gården idag. Hundarna har njutit av det härlig höstvädret idag och busat ute på gården. Imorgon är det jobbvecka igen och kl19.00 börjar valpkusen för mig och Nittra, vi vet redan 2 andra valpar som ska gå kurs med oss. Nittra är 3,5 månad nu och lite ung för valpkurs men vi får ta det som det kommer =) Hon kan stå, sitt och ligg och tycker om att lära sig nya saker.

Det är perfekt promenadväder idag men jag vet inte om jag och hundarna vågar oss ut i skogen nu när älgjakten nyss börjat.. är lite rädd för skottskador på både mig och hundarna.

Söta Böleknabbens Tjo-Tjo

20120904

Jag har uppdaterat Tjo-Tjos sida med nya bilder. Hon är enligt matte en härlig och tuff tjej som de är så nöjda med. Hon ser ut att bli en riktigt fin lappistjej som vi säkert kommer att få se i ringen framöver.

Nu är tiden bokad för Mikkos höftledsröntgen - håller tummarna att han är fri på höftlederna då han är en rikltigt lovande ung kille med bra mentalitet och exteriör =) Återkommer i slutet av månaden med resultatet.

Jag har fått mail från Vanessa i Frankrike, Miss Mila är utställd i Luxenburg och blev BIR med cert och CACIB! Stort grattis till matte Vanessa och vackra Mila! Mila kommer att röntgas i dagarna - hoppas även där på fria höftleder =)

Nästa måndag är det då dags för valpkurs med busiga Nittra, det ska bli spännande att se hur hon reagerar på alla nya hundar och intryck. Ett är säkert - hon kommer att sova gott när hon kommer hem!

Nittra 15 v

Min nya hundbil =)

Vill inte ha hundarna i BMWn så detta köp är jag nöjd med =)

Vackraste Nimbus!

Februari 2012

20120824

Idag är sista dagen på min semester, oj vad 4 v har gått fort! Hösten har nu kommit för någon dag sedan och luften är kall och klar. Hösten är min favoritårstid, synd bara att det är så kort här uppe och snart är vintern här. Det är alltid roligt att se på en lapphund som upptäcker snön för första gången - det ska bli spännande att se Nittras reaktion =) Gissar att hon kommer att älska snön som de andra.

Såg att det var jättemånga lapphundar anmälda till Rimboutställningen nästa månad.Så roligt! Håller tummarna att det ska gå bra för söta Tjo-Tjo som då gör premiär i ringen drygt 4 mån gammal!

Har varit ned till södra Sverige och köpt en ny "hundbil"  en blå Mazda 6 med bra utrymme för hundarna bak, nu ska bara en ny bur inhandlas. Har gjort vinterservice på bilen så nu har den nya bromsar (behövdes bytas), ny olja, filter, tändstift etc. Är jättenöjd med bilen och den har blivit godkänd av alla 3 hundarna som alla älskar att åka bil.

I morgon åker jag till min kusin och hans fru och barn och ska äta kräftor, kommer att bli så gott! Ska bara ordna någon god efterätt som jag kan ta med.

Kommer även att begrava Nimbus urna idag, känner att jag har dragit lite på det- smärtat i hjärtat river fortfarande när jag tänker på honom fast jag vet att det var hans tid att få somna in.

Vackraste Nimbus, saknad och aldrig glömd. Du fick leva alldeles för kort tid men vet att du haft ett bra liv de 9 åren vi fick tillsammans. Tack för alla fina minnen du gett mig.

 

Nittra myser ute på gården

Härligt att springa lös hela dagarna

Man blir lätt smutsig men det är svalt och skönt på gruset

Mor och dotter. Puppi totalt naken efter valpkullen men söt ändå =)

Puss

Puppi är den bästa mamma till Nittra jag kan tänka mig - hon har en ängels tålamod

Lite suddig bild på Nittra - på väg!

20120819

Jag har fått mail från Vanessa i Frankrike och Miss Mila kommer att ställas ut nästa gång i september, håller tummarna att det går bra! Mila kommer att höftledsröntgas under september månad, hon blir först ut med detta av M-kullen. Maffige Mikko kommer också att höftledsröntgas under hösten - hoppas på bra resultat så klart =)

Har haft problem med att få in bilderna i datorn från kameran sedan jag tappade datorn i golvet med minneskortet i vilket resulterade i en trasig minneskortläsare i datorn. Hittade idag en kabel och har kunnat föra över lite bilder.

Jag har semester 1 v till sedan börjar jag om att jobba. Det finns fortfarande en massa jobb kvar på gården så det blir att ligga i sista semesterveckan. Nytt grus till hundgården ska hämtas imorgon är planen- det kommer att bli så fint trots att hundgården knappt anvnds- det blir lätt så när hela gården är inhängnad =)

Nittra har börjat tappa sina mjölktänder och går nu omkring med en söt glugg! Hon växer och mår bra, busig, nyfiken och social liten tjej som jag är jättenöjd över. Längtar tills valpkursen börjar 10 september!

   

20120808

Nu är Nittra anmäld till valpkurs som börjar i september. Det är alltid lika kul att gå kurs med hundarna =) Alla tre hundar är nu rena och fina efter bad och borstning. Klorna är klippta igår, Nittra tyckte att det tog LÅNG tid att ligga stilla på rygg men annars är hon riktigt duktig min lilla tjej.

Semsterna springer iväg, det är många jag vill hinna träffa innan jag börjar om att jobba igen- jag hoppas att jag hinner med alla!

Nu sover hundarna lugt inne i köket och jag ska sätta igång med middagen innan jag ska följa med Bee till Luleå.

Denna sommar (som varje sommar) har det varit projekt på gården och inomhus. Fönstrena är bytta och vi håller på med en uteplats på framsidan av huset. Det är inte klart ännu men det tar sig =) Bjuder på en före och efter bild.

20120805

Nu är även lilla Nittra tillagd under våra hundar samt har fått en egen sida. Oj så fort hon har vuxit! Hon har redan kommit in i "fulåldern" då benen, nos och öron blir väldigt lååånga =)

Bjuder på en ny bild på Böleknabbens Miss Mila som matte Vanessa skickat, visar Mila som njuter på stranden =)

Böleknabbens Miss Mila

20120804

Jag fortsätter att njuta av min semester, hundarna busar ute på gården hela dagarna och Nittra koppeltränas och går nu riktigt fin i kopplet. Imorgpn blir det bad av alla 3 hundarna - det är behövligt =)

Jag har uppdaterat Nimbus Jr och Tjo-Tjos sidor med nya bilder. Kika gärna in och se charmtrollen!

Nittra

Busiga Nittra

20120801

Idag har vi haft besök av Jessica och Nova från Norr. Nova är en söt tjej som redan kan så fint. Jag har lagt ut några bilder från idag på hennes egen sida.

På eftermiddagen kom Tuva (Lillan) med familj och hälsade på. Tuva (Näpna Nilla) rusade runt på gården, snabb som en virvelvind! Hon är lika söt som när hon var mindre =) Har lagt ut några bilder från dagen på hennes egen sida.

 

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Nittra igen

20120729

Nu har jag semster! Så skönt och välbehövligt. Igår och idag har jag inte gjort så mycket men imorgon är det dags att ta uti med alla projekt här hemma. Idag har jag, Unni, Puppi, Nittra, min faster och hennes lilla Tyson varit på promenad i skogen, det var härlig fram tills regnet kom! Med i bilen hem hade jag 3 nöjda men blöta och sandiga lapphundar =)

Nittra är nu 11 v gammal, nästa vecka är det dags att vaccinera henne. På onsdag kommer Lillan som numera heter Tuva och hälsar på. Det ska bli så roligt att träffa henne och hennes familj. Gissar att Nittra och Tuva kommer att ha skoj här på gården =)

Nittras öron står nu upp men är fortfarande lite mjuka i toppen, hon är busig och nyfiken. Ska anmäla henne på valpkurs till hösten bara kurserna kommer ut hemsidan. När PDOL har lämnat staden kommer jag och Nittra att åka på stan för lite socialträning, hon måste ju få se lite mer än kor och ängar =) Har funderat på att ställa henne på någon inofficiell utställning om jag hittar någon som passar, all träning är ju bra.

Bjuder på några bilder på söta Nittra ovan.

 

Mikko övar utanför ringen

Härlig steglängd =)

Står fint i ringen

Vackra Böleknabbens Maffige Mikko 16 månader

Mikko och husse med dagens priser

20120715

Idag har vi varit på SLK´s utställning i Måttsund där Böleknabbens Maffige Mikko gjorde debut i utställningsringen i juniorklass. Både husse Tomas och Mikko skötte sig bra i ringen och det resulterade i klassvinst, 4:e bästa hane med CERT!! Är så glad och stolt över Mikko som är en livande ung kille =)

Bilder från dagen ovan.

Mikkos kritik: Ung hane med bra proportioner. Mycket bra skallparti. Behöver ännu fyllas ut i nospartiet. Något ljusa ögon. Bra hals. Lagomt vinklade ben med bra benstomme. Kroppen är enligt åldern. Mycket bra svans. Har mycket bra steglängd. Vacker och välvårdad päls.

Efter utställningen åkte vi till Rutvik och hälsade på Nimbus Jr med familj. Nimbus är söt som ett litet troll med härliga grova ben. Ska bli spännande att se hur han utvecklas i framtiden =)

Nimbus Jr söt som socker

 

 

Böleknabbens Maffige Mikko 16 mån

Vacker trots full fällning

Unni-Buni tuffsig pga fällning och bus men söt ändå =)

Puppi flåsig efter bus

Unni och Nittra busar loss

Nittra och Puppi i lektagen

Haha! Jag tog den! Stolt Nittra =)

20120712

I tisdags fick vi besök av Maffige Mikko med familj som kom ned på snabbvisit. Det var så kul att se dem alla igen - det var ett tag sedan! Mikko har vuxit och blivit en stilig, ung kille. Han kommer att debutera i utställningsringen på SLK´s utställning i Måttsund nu på söndag och jag kommer givetvis att åka dit och heja på =)

Lilla Nittra är en busig valp som älskar att springa på gården och busa med mama Puppi och tant Unni på dagarna. Vi har koppeltränat och biltränat lite men det kommer att bli ännu mera och daglig träning då jag äntligen får min semester (2 v kvar nu!) Bjuder på lite bilder på Mikko samt på hundarna från idag.

Jag har fått härliga nyheter från Frankrike! Böleknabbens Miss Mila har varit på internationell utställning 20120707 och blev BIM med CERT och CACIB! Helt otroligt! Hon är bara 16 månader och slog både äldre tikar och championtikar! Matte är nöjd att det gick så bra då hon är helt urfälld i pälsen just nu. 11 svenska lapphundar deltog i utställningen. Stort grattis till Vanessa!

 

Böleknabbens Miss Mila

 

Söta Nittra myser i gräset

20120709

Nu har alla valpar flyttat, lilla Nittra njuter av att kunna springa lös på gården nu när den är valpsäkrad =) Hon är så duktig min lilla tjej. Nedan en bild på Tjo-Tjo men sin nya familj. Jag har fått rapport från valpköparna och det har gått bra hittils med de nya familjemedlemmarna.

20120707

Nu har redan 3 av 4 valpar flyttat hemmifrån och imorgon åker Tjo-Tjo till sin nya familj. Vilken tur att jag har lilla Nittra kvar så det inte blir ekande tomt här hemma. Jag har börjat göra iordning N-kullens egna sidor, ligger under tidigare kullar. Så nu vill jag ha bilder på de små så jag kan uppdatera sidan ofta!

Har även uppdaterat för sista gången i N-kullens egen valpblogg =)

Böleknabbens Näpna Nilla (Tuva) med familj

Böleknabbens Nova från Norr med matte Jessica

Böleknabbens Nimbus Jr med familj

 

20120703

Idag har jag varit ledig hela dagen- det har varit underbart skönt med jobb på gården som är "under konstruktion" just nu =)

Tiden flyger iväg, snart är valparna 8 v gamla och ska flytta till sina nya hem. De är avmaskade med Welpan 3 gånger, växer och frodas (även Lillan som dock ligger i en egen viktklass).

Imorgon ska valparna badas och fönas för 3:e gången så de är rena och fina vid besiktningen på torsdag 6/7, jag ska även chipmärka och vaccinera dem redan imorgon så då är det bara besiktningen kvar. Min kollega Fredrik Ödahl kommer hem och besiktar vilket känns skönt- slippa släpa hela vilda gänget till jobbet =)

Valparna har varit ute på några turer i skogen och fått röja runt. Det uppskattades av de små! Bilträningen till och från skogen har gått hyffsat, inget illamående men lite gnäll har det varit i buren på väg till skogen.

Jag har nu valt vilken tjej som ska stanna här hemma, det blir tik 4 aka Proppen som stannar. Tikarna som jag valde mellan var så jämna och det var bara små detaljer som skiljde dem åt.  Det blev tillsis den valp som jag fastnat för först och det käns bra med mitt val =) Den som charmat mig mest med sin personlighet och utstråling är Lillan som verkar bli ett yrväder =) Tror hon kommer att passa bra i något fartigt ex Agility =)

Nedan en liten presentation av Böleknabbens N-kull:

Böleknabbens Nova från Norr

Familjen Landin, Rosvik

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Familjen Sundberg, Arnäsvall

Böleknabbens Näpna Nilla

Familjen Johansson, Södra Sunderbyn

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Blir kvar hos oss i Lillpite

Böleknabbens Nimbus Jr

Familjen Brandell, Luleå

 

20120623

Mamma Puppi med ett av dagens alla tuggben

Unni och Puppi busar för fullt

Tik 1 spanar

Lillan

Sötnosar i solskenet

Varmt tycker Puppi

Mysigt att vara lös ute

Tjoho!

Full fart frammåt!

Tik 4 "Proppen" i full fart!

Spring i benen

20120623

Blandade bilder ovan från dagen som bjudit på sol och vackert väder. Ikväll blir det att bada de små trollen samt klippa deras klor. Valparna får springa lös ute dagligen för att träna kroppen och upptäcka världen. Idag har vi haft besök av blivande valpköpare det var mycket trevligt!

 

Alla är redan bra på att apportera =)

20120621

Idag är valparna 6 v gamla och vi har tagit nya bilder på de små. Alla valparna är pigga och busiga och har nu fått börja få smaka RC juniorfoder utblandat i sitt starterfoder. Vi har valpköpare som varit och tinga redan och de sista kommer i helgen. När valparna är 7 veckor kommer jag att bestämma vilken som kommer att stanna här på kenneln. Ett är säkert och det är att Lillan är sötast av de alla =)

Valpbloggen uppdaterad

20120615

Idag är valparna 5 v och 1 dag gamla, jag och mamma har tagit nya bilder på de små. De är busiga och vill knappt vara stilla =) Idag är det dags för deras andra avmaskning med Welpan. Imorgon kommer valpköpare på besök- det ska bli trevligt! Valpbloggen uppdaterad.

Tik 2 och Tik 1 sover gott efter bus

20120610

Valparna fick igår sina nya halsband så jag lättare ska skilja dem åt utan att behöva lyfta upp dem och kika på deras vita tecken =) Igår var det sol och valparna var ute några timmar och busade i utehagen. Idag öser regnet ned igen så de får vara inomhus. Har uppdaterat valpbloggen med nya bilder.

Tik 1: Röd

Tik 2: Grön

Tik 3 "Lillan": Gul

Tik 4 "Proppen": Lila

Nimbus Jr: Blå

Lillan och den STORA bollen =)

20120607

Idag är valparna 4 v gamla och nu är de registrerade i SKK. Deras officiell namn är:

Böleknabbens Nimbus Jr

Böleknabbens Nattsvarta Nittra

Böleknabbens Näpna Nilla

Böleknabbens Nyfikna Tjo-Tjo

Böleknabbens Nova Från Norr

Jag har även beställ deras valppaket från Royal Canin och igår vägde jag de "små". Alla utom Lillan är betydligt större än förra kullen vid samma ålder. Lillan väger exakt lika som M kullen gjorde vid 4 v.

Tik 1 och 2 vägde 2,5 kg

Lillan 1,7 kg

Proppen och Nimbus 2,4 kg.

Ikväll kommer min snälla mamma och hjälper mig att ta 4 v bilder på mina små lakristroll. Hoppas att det går bättre än förra veckan =)

Nyfikna Tjo-Tjo kommer att flytta till Ö-vik medan de övriga stannar i Piteå/Luleå. Nittra stannar på kenneln. Det är dock inte bestämt vilken av tjejerna som kommer att ha vilket namn- de måste bli lite större först. Alla valparna är så jämna och fina att jag har svårt att ha någon favorit ännu.

Jag har även bokat tid för besiktning, vaccinering och chip-märkning så 7/7 är första dagen de små är redo at flytta hemmifrån.

Det är jobbigt att äta =)

20120602

Idag har vi haft besök av hanvalpens (Nimbus Jr) blivande föräldrar, det var riktigt trevlig och jag är säker på att denna kille kommer att bli älskad. Igår försökte jag och Sara ta enskilda 3 v bilder på valparna, det gick sisådär kan man väl säga =) Jag vet att det är många som väntar på dessa bilder så jag lägger ut dem i alla fall. Valpbloggen uppdaterad.

31 mag fyllde Unni- Bunni 7 år! Tänk vad tiden går fort! Hon är busig och pigg som en valp men har blivit gå om nosen. Hon är väldigt nyfiken på de små trollen som hon inte fått träffa ännu. Unni är världens bästa lektant så när valparna blivit större och vädre bättre kommer hon att få träffa och busa med de små.

Valparna äter nu valpfoder med god aptit och diar bara 2-3 ggr/dag, de är nöjda och busiga och just nu brottas de för fullt i nya hagen som är installerad på nedervåningen. Än så länge får de sova i sin trygga valplåda uppe i alkoven men snart är de stora nog att även kunna sova nere.

20120529

Idag har jag varit ledig. Vi håller på att omstrukturera nästan hela gården, igår hade vi hit en grävmaskin som grävde ur, flyttade om samt planerade inför grus och ny gräsmatta, idag kom några ton sand som ska vara under viramattan och gruset (6 ton) som kommer på fredag. Mycket jobb men roligt. Just nu ser det ut som kaos på gården men det kommer att bli så fint när det är klart.

Valparna växer, går hyffsat stadigt på sina ben och brottas och busar med varandra. Små och vassa tänder har börjat att bryta igenom tandköttet - de är helt underbart söta mina små! Puppi diar dem fortfarande ganska ofta men de tömmer snabbt juvrena och behöver tillskott med köttfärs för att vara nöjda. Jag kan lova att de är bestämda våra små lakristroll - är det något som inte är bra så vrålar de i högan sky!

Då den veterinär som skulle gå nattjouren imorgon nu är sjukskriven kommer jag att jobba även denna journatt men sedan har jag bara en helgjour till under valparnas veckor hemma - det känns skönt då tiden går så fort och jag tycker att de utvecklas från dag till dag.

3 tikar och hanen är redan tingade, den sista tiken har jag inte lovat bort ännu utan vem som får henne kommer att bestämmas under nästa vecka. Det känns rikligt roligt att 4 av 5 valpar hamnar i Pite/Lule området!

Jag håller på att bestämma vilka namn de små ska få, det är bara hanens namn som är bestämt ännu =)

Hundarnas favoritplats på sommaren är under stora björken som ger bra skugga

Puppi har full koll på vad som händer hos grannarna när hennes barn är ute i hagen

20120527

Idag har jag uppdaterat valpbloggen. Solen skiner och valparna har varit ute en liten stund för första gången =)

Unni och Puppi gnager på ben ute i skuggan. Får semesterkänsla trots att jag har dygnet-runt-jour tills imorgon =)

20120520

Idag är valparna 10 dagar och växer så det knakar. Samtliga fem har mer än dubblat födslovikten till idag. Valpbloggen är uppdaterad.

Imorgon börjar jag om att jobba, det blir roligt att jobba igen men trist att inte kunna sitta vid valplådan hela dagarna =)

20120517

Idag är valparna 1 vecka gamla, de växer och frodas och jag har gjort en egen valpblogg där jag hädanefter kommer att lägga ut bilder och berättelser om de små. Kika gärna in där om ni är nyfikna på mina små troll =)

 

Puppi och Unni i solen idag

En trött liten Böleknabbare

20120515

Idag är valparna 5 dygn gamla och otroligt söta. Lillan (den minskat tiken) har varit lite slöare än normalt i 1,5 dygn nu. Hon ökar dock i vikt och får lite extra hjälp vid spenarna då hennes 4 syskon är som hungriga monster. Hon verkar lite piggare idag så jag hoppas att hon kommer igen lilla snuttan. Strax är det dags för vägning av valparna samt renbäddning i lådan (Puppi håller så rent att det egentligen inte behövs men lite måste ju även jag ha att göra). Jag har försökt att ta kort när valparna äter med de äter med sådan kraft att hur jag än gör så bli bilden suddig =) Har lyckats fota de små då de sover istället.

Idag är det stråland sol ute. Jag, Unni och Puppi har varit ute en stund och njutit av värmen. Bjuder på lite bilder från idag =)