Nyheter & Uppdateringar 2018

2018-09-17

Nu är det äntligen dags att ta itu med hemsidan, det har varit galet mycket här hemma. Jag har börjat om att jobba, nu har jag precis gått upp till 75%. Rehabiliteringen för nacken, jobb, trädgården samt en totalrenovering av huset har tagit nästan all vaken tid.

Tyvärr blev det inga valpar i år då Prima gick tom. Vi tar nya tag 2019 och hoppas att vi då ska få ett gäng med nya böleknabbare.

Q-brudarna Svea och Jarra har röntgat sina höfter, lägger in resultat under tidigare kullar.

Böleknabbens Pondus Profet "Heimo" har förra veckan genomgått MH med bra resultat och 1:a på skottet. Läs mer på hans egna blogg: blogg.heimo.se

2018-03-13

Nu är det mars månad men våren lyser med sin fråvaro, snön ligger djup och solen och värmen lyser med sin frånvaro. Jag och Nittra promenerar minst 1 mil dagligen men nog hade det varit härligt om vårvintern med sol och värme kunde göra entre. P- kullen fyllde 2 år 9 mars! Tänk vad tiden går fort! Om några dagar fyller även M-kullen år, 7 år sedan de kom till världen =)

Fredag 16 mars börjar jag om att jobba igen, det ska bli roligt att äntligen jobba även om det bara är deltid till att börja med. Har fått hjälp att ta fram en logga till kenneln, tycker den blev så fin!  Lägger in ett foto med loggan i hörnet så får även ni kika.

 

Böleknabbens Pondus Profet " Heimo"

Nittra och Mini

2018-02-03

Idag är det lördag och endast -10 ute så denna morgon åkte vi till Inger på Sidmarkens kennel och lånade deras fina släde. Nittra var så duktig på att dra fast det var första gången så detta kommer vi att göra om! Mini tyckte att detta var spännande och roligt! Härligt att kunna ta vara på dygnets få ljusa timmat utomhus tillsammans!

Jag har uppdaterat information om sommarens kommande kull under valpar. Kika gärna in och läs. Oj vad jag längtar tills denna kull ska komma, en tikvalp kommer att stanna hos oss på kenneln. Detta blir en spännande kombination som jag tror mycket på! Jag kommer att jobba vidare med hemsidan men kan pga nacken endast sitta kortare stunder så det kommer ta ett tag, men ha tålamod med mig! Det är mycket fint som ska in på sidan. Har lagt till en kolumn under tidigare kullar där jag lägger in extra information om mina valpar som jag tror kan vara av intresse.

 

Böleknabbens Nattsvarta Nittra frostbiten -30 grader idag!

2018-01-23

Idag har jag kunnat sitta en stund vid datorn och uppdaterat hemsidan men oj vad mycket som behöver uppdateras när jag inte kommit in på över ett år! Jag har försökt mig på en summering av 2017 nedan. P-kullen och Q-kullen ska få egna sidor. Jag har uppdaterat P-kullens röntgenresultat under tidigare kullar. 2018 hoppas jag R-kullen ska födas här på kenneln, mamma blir Böleknabbens Extra Prima som tyvärr började löpa i mitten av december i fjol så jag blev tvungen att flytta den planerade parningen till nästa löp som jag hoppas ska komma i juni- blir ett gäng höstvalpar i så fall. Mer info kommer under valpar.

Summering av 2017

Eftersom jag inte kunnat uppdatera hemsidan på ett helt år tänkte jag att jag summerar gobitarna från 2017, vi får se hur det går. 2016 föddes P och Q-kullarna så 2017 beslutade jag att vi inte skulle ha någon kull här på kenneln utan att det tidigast skulle bli 2018 beroende på hur utvärdering av P-kullen föll ut.

9 mars fyllde P-kullen 1 år och jag hade tur att 3 av dem kom till mitt jobb så jag kunder ge dem deras 1 års vaccination och samtidigt passa på att mysa lite med dem.

Böleknabbens Pondus Profet "Heimo"

Böleknabbens Pirak Pirat "Pirak"

Böleknabbens Pampige Panzar "Zorro"

15 Mars fyllde M-kullen 6 år! Tänk så fort tiden går. Bjuder på en bild på Böleknabbens Miss Mila som bor i Frankrike där hon fått flera kullar hos matte Vanessa, Kennel Laprenhund.

Böleknabbens Miss Mila

10 Maj fyllde N-kullen 5 år och Nittra firades såklart här hemma. 20 Maj åkte jag och Mini och tittade på lapphundarna som ställdes i Sjulnäs, SKK nationella utställning. Trevligt att träffa lapphundsfolk och ha gott om tid att titta ring-side.

Mini inspekterar lapphundarna =)

Under juli månad hade vi kennelträff tillsammans med Sidmarkens Kennel i samband med utställning i dagarna 3 (14-16 Juli). Hela P-kullen var representerad från Böleknabbens samt Nyfikna Tjo-tjo.

Fredagen 14 Juli var det kvällsutställning i Munksund anordnad av SLK. Böleknabbens Pondus Profet (Heimo) och Böleknabbens Pirak Pirat debuterade i juniorklass. Heimo vann juniorklassen med ck och slutade som bhkl 4 med CERT! Och brodern Pirak kom 2:a i juniorklassen . Extra roligt att bröderna Böleknabbens Primo President och Parko Patron med familjer var och hejade på ringside! 

Böleknabbens Pondus Profet med matte Therese efter lyckad debut!

Böleknabbens Pirak Pirat med handler Ida Berglundh

Lördag 15 Juli var det utställningsdag nr 2 med internationell utställning i Sjulnäs. Domaren verkade hundrädd och skrämde Heimo och var allmän otrevlig. Jag hade anmält Extra Prima men beslutade att stryka henne då jag såg hur domaren uppförde sig. Ville inte att hon skulle bli skrämd i sin debut. Idag ställdes Böleknabbens Pondus Profet (Heimo) och Böleknabbens Primo President i juniorklass. Primo fick excellent och vann klassen utan CK. Heimo fick idag nöja sig med VG och kom 2a i klassen.

Böleknabbens Primo President väntar ring-side

Böleknabbens Pondus Profet fick nöja sig med VG idag.

Kvällen spenderades på Fårökamping med kennelträff Böleknabbens & Sidmarkens. Vi hade lite lydnad och ringträning i kvällssolen och sedan åt vi pizza och surrade bort några timmar. Extra Prima löpte så jag tyckte lite synd om hennes kullbröder på 16 månader under träningsmomenten - det kan vi kalla störning! Men de och deras ägare skötte sig exemplariskt!

 

Svenska lapphundar tränar i kvällssolen

Efteråt var det dags för hussar och mattar att äta och surra. Så trevligt!

Söndag 16 Juli var det utställningsdag nr 3 och vi var nog alla lite möra efter helgen. Jag är så imponerad av mina valpar och valpköpare, de var så duktiga och dagens domare Kurt Nilsson tyckte mycket om typen och lovordade mina juniorer- det värmde mitt hjärta. Idag startade hela P-kullen! Vi hade fullt upp vill jag säga. Lillasyster Ida agerade handler, jag ställde Extra Prima i juniorklassen men Ida tog över i bästa tik.

Primo Presidens vann juniorklassen och blev 3:e bästa hane med CERT! 2a i klassen blev Pondus Profet, 3a blev Pampige Panzar och 4a Pirak Pirat. Parko Patron blev oplacerad. Samtliga fick fina kritiker. Extra Prima vann juniorklassen med CK och blev sedan oplacerad i bästa tik med R-CERT.

Böleknabbens Primo President

Extra Primas kritik

Måndag 17 Juli var min första semesterdag som spenderades på kliniken då hela P-kullen röntgades. Jag är så tacksam för mina valpköpare som röntgar sina hundar och det blev extra roligt när vi kunde ta en hel kull samtidigt!

Detta var kullens halsband. Jag ger mina valpköpare ett sådant vid röntgen

 

20 Juli blev Puppi sjuk i bukspottkörtelinflammation. Trots intensiv medicinering och dropp så lyckades jag inte rädda henne så 27 Juli somnade hon in hemma på gräsmattan i kvällssolen. Tufft beslut men det enda rätta. Hon har gett mig så mycket och hon ska inte behöva plågas. Nu är hon en vacker änglahund!

Söta Puppi gör reklam för schampoo

Puppi frisk och pigg bara någon vecka innan hon blev sjuk

Puppi och Nittra njöt i solen en varm julikväll

En sjuk Puppi någon timma innan hon fick somna in..

8 Augusti fyllde O-kullen 4 år. Dessa 7 busfrön kommer jag aldrig att glömma. Bjuder på en bild av Otroliga Okkra med några av P-kullens valpar.

Böleknabbens Otroliga Okkra med sina valpar

15 Augusti fyllde Q-kullen 1 år! Stort grattis till Svea och Jarra! Dessa tjejer hoppas jag ska visa sig i utställningsringen under 2018 samt få sina leder röntgade.

19 Augusti gifte vi oss jag och min man sedan 19 år tillbaka, känns som om det var på tiden! 26 Augusti åkte vi och dottern Mini på bröllopssemester i veckorna 2 i vackra Hvar, Kroatien. Nittra bodde då hos Joachim och Stina medan min faster skötte om växthus och alla grödor hemma.

Numera Fru Landberg =)

Jag har haft problem med smärta i nacken sedanfebruari månad som jag försökt att kurera med mediciner och besök hos sjukgymnast men jag fick se mig besegrad och 30 september genomgick jag en magnetröntgen som visade att jag hade dickbråck - vilket förklarade ett och annat så 10 oktober blev jag sjukskriven.

7-8 Oktober var det hundutställning i Sundsvall och bröderna Primo President och Parko Patron deltog. Primo ställdes båda dagarna med excellent men inget CK medan Parko ställdes lördagen och gjorde storslam med bästa hane, CERT och BIM! Stort grattis!

Böleknabbens Parko Patron

P-kullen har tillsammans tagit 3 CERT och 1 R-CERT på några få utställningar, jag är så stolt då de är unga och har framtiden framför sig!

I November var det dags för mig att köpa en ny bil, är så nöjd med den nya hundbilen. Ångrar dock lite den vita färgen men annars är den underbar! Måste dock köpa en ny hundbur framöver då den gamla inte passade.