Q-kullens Valpblogg

Flyttdags! Nu flyttar mina Q-tjejer och påbörjar sitt nya liv med sina nya familjer. Stort lycka till önskar gammelmatte!

Böleknabbens Qarisma "Svea" med matte Anna Schön

Böleknabbens Qarma "Jarra" med matte Inger och husse Bo Erik

 

Böleknabbens Qarma 8 v

Böleknabbens Qarisma 8 v

Tik 1

Tik 2

Tik 1

Tik 2

20160918

Imorgon blir tjejerna 5 v gamla så idag passade vi på att klippa klor, fota, väga och avmaska Q-brudarna. Tik 1 vägde 2,3 kg och Tik 2 vägde 2,6 kg. Vi har haft en härlig höst som tillåtit valparna att spendera några timmar ute per dag både i sin valphage men även lösa själva och med mamma Nittra. Nittra är alldelses för snäll och låter dem snutta hela tiden så jag får begränsa deras tid tillsammans lösa till max 2 gånger per dag annars kommer dessa 2 aldrig att bli avvanda innan leverans.

 

Tik 1: röd

Tik 2: lila

20160910

Nu utvecklas tjejerna i rasande fart, de har nu även en stora hage utanför valplådan att busa runt i. De har fått tänder som de testar på varadra och oss, busar, morrar, skäller och viftar på sina små svansar. De äter nu  mål väl upp blött Starter samt diat Nittra där emellan. Nittra diar dem nu sittande istället för liggandes. Idag har de små fått prova utehagen för fösta gången, de busade runt och sov sedan gott. Idag har det varit 15 grader ute på dagen så det är inte jättevarmt men inga problem för dessa tjejer. De har fått sina färger så nu är Tik 1: röd och Tik 2 Lila. Jag och min mamma har idag klippt klor samt fotograferat tjejerna som idag är 26 dagar gamla. Imorgon får vi besök av blivande valpköpare- det ska bli trevligt!

 

20160902

Idag är Q-tjejerna badade, fönade, vägda, fått klorna klippta samt blivit avmaskade med Welpan för första gången. Det var inte gått med welpan hälsar tjejerna som spottade rosa skum. Tur att jag avmaskade INNAN jag badade dem =) De växer och frodas. Idag vägde Tik 1: 1390g och Tik 2 vägde: 1600 g. De har nu börjat få smakprortioner av RC Starter Mousse vilket är uppskattat.

Systrarna Q

20160819

Valparna är nu 4 dygn och växer så det knakar. Tik 1 väger 520g och Tik 2 väger 680g. Det är lugn i valplådan förutom när de ska äta då kokar det bland Nittras juver. Operationssåret läker fint, Nittra har ingen feber och normalt avslag så nu vågar jag andas ut. Nittra äter RC Starter samt får extra blodpuddig för att snabbare bygga nya röda blodkroppar. Mini är så glad i de nya valparna och vill hels bara mysa med dem men hon vet att hon endas får vara i valplådan kortare stunder då vi bäddar rent och Nittra är nere i köket.

Nittra med kirurg Fredrik och narkossköterska Jessica

20160815

Nittras temp var låg redan på sönda morgon och sedan sjönk den ytterligare och ned under 37 grader vilket sa mig att nu är valparna på gång! Nittra åt frukost och middag som vanligt och bäddade bara lite i valplådan. Hon var hela tiden lugn men vid 02.00 på morgonen mot måndag så var tempen nästan uppe i normltemp och inget hände. Inga fula flytningar men det började komma lite fostervaten. Jag tog med min mamma och åkte in till kliniken, undersökningen visade att Nittra nästan var helt öppen och att valparna i magen mådde bra. Jag beslutade att åka hem igen för att se om de skulle komma ut den naturliga vägen men kl 04.50 var tempen 38,0 och det började komma mer fostervatten (fotfarande fin färg) så då ringde jag min veterinärkollega och frågade om han kunde komma in och snitta ut valparna. Vill tacka mina underbara kollegor, både veterinär och narkossköterska, som kom in tidigt på morgonen för att ta hand om Nittra, valparna och mig. På detta sätt slapp jag operera henne själv och kunde bara vara matte och barnmorska =) Valparna kom till världen 06.30, Tik 1 var lite medtagen först men kom snabbt igång, Tik 2 var pigg och skrek nästan direkt. Nittra tappade ganska mycket blod under operationen och sedan stora mängder vaginalt efter operationen så hon fick ligga kvar ett par timmar med dropp och blodstillande medicin innan jag vågade ta hem alla 3. Tik 1 vägde 325 g och tik 2 hela 460g! Stora tjejer! Första dygnet var Nittra så medtagen att jag fick lägga till valparna så de fick dia och sedan tvätta dem så de kunde kissa och bajsa. Nittra låg mest platt på sidan men åt och drack och gjorde sina behov. Mjölk hade hon gott om redan från start.